Dragnea, despre cazul Şova: Am solicitat colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă

| 29 noi, 12:23

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la PRO TV, că a solicitat colegilor senatori "să lase" judecătorul să decidă în cazul senatorului Dan Şova, transmite Agerpres.

"Am solicitat foarte clar colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă. Eu sper că marea majoritate a colegilor senatori vor ţine cont de această decizie politică, care dincolo de chestiunea personală a domnului Dan Şova, nu vreau să mai aibă efecte asupra partidului nostru în special", a precizat Dragnea. 

El a adăugat că judecătorul trebuie să decidă în astfel de cazuri şi nu parlamentarii, care nu ar trebui să aibă imunitate. 

"Am mai spus în câteva rânduri că, în opinia mea, dacă vom reuşi să votăm, să aprobăm modificarea Constituţiei, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo (...) Până la urmă trebuie să avem această atitudine, să lăsăm judecătorul să decidă. Sigur, politic am stabilit, susţinem aceste cereri. Parlamentarii trebuie să facă legi în această ţară, acesta este rolul principal al parlamentarilor", a mai spus Dragnea. 

Senatorii jurişti au întocmit, marţi, un raport favorabil în cazul cererii privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Dan Şova. 

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 21:08
munca
Afaceri acasa!
Afaceri de acasa! Oferim un sistem extra-eficient de instruire gratuita in care inveti rapid cum poti incepe afaceri de acasa. Cursul este total gratuit si te invata tot ceea ce iti trebuie pentru a sti cum sa pornesti afaceri de acasa! Cand vrei cu toata seriozitatea mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ