Dragnea îi cere lui Iohannis să trimită la reexaminare legea privind numărul câinilor de la stână

| 15 dec, 15:39

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să trimită Parlamentului spre reexaminare atât legea care reglementează, între altele, numărul câinilor de la stână, cât şi pe cea privind interzicerea publicităţii pentru farmacii şi medicamente în audiovizual, potrivit PSD.

"Vă adresez rugămintea de a solicita Parlamentului reexaminarea Legii nr. 149/16.06.2015 privind modificarea şi completarea Legii nr. 407/2006 - Legea Vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic. Anul acesta s-au adus o serie de modificări legislative, printre care şi extinderea limitării numărului de câini de la cei care însoţeau turmele, la cei care păzesc stânele. Iniţiatorii legii au preluat, practic, argumentele vânătorilor şi anume că prea mulţi câini la stâne afectează animalele sălbatice, dar şi turismul şi vânătoarea", se arată în solicitarea transmisă de Dragnea şefului statului. 

Preşedintele PSD admite că este posibil ca "numărul de câini reglementat prin această lege" să fie "unul subdimensionat - dovadă şi protestele ciobanilor" şi spune că trebuie analizat punctul de vedere al protestatarilor.

CITESTE SI: Cine l-a filat pe TOLONTAN? Preşedintele Iohannis, somat să dea un răspuns

"Este evident că dezbaterea parlamentară a fost una insuficientă la momentul adoptării acestor reglementări. De asemenea, protestatarii consideră neconstituţională legea în această formă, pentru că interzice păşunatul domestic în perioada 6 decembrie - 24 aprilie, pe terenurile pe care le deţin crescătorii de animale, însă permite accesul vânătorilor pe aceste parcele proprietate privată", mai arată Dragnea, care garantează totodată că "parlamentarii PSD se vor apleca mult mai atent asupra studiului acestei legi şi a impactului său direct faţă de o categorie socio-profesională de cetăţeni". 

În aceeaşi solicitare, liderul PSD îi cere preşedintelui Iohannis să trimită spre reexaminare propunerea legislativă privind interzicerea publicităţii în audiovizual pentru farmacii şi medicamente. 

"Am făcut acest demers deoarece senatorii PSD mi-au transmis că votul a fost viciat de o eroare de organizare şi pregătire a şedinţei, în condiţiile în care s-a procedat la renumerotarea punctelor de pe ordinea de zi şi, astfel, în momentul votului s-a creat o confuzie între proiectele de lege. Dar, regulamentar, votul nu mai putea fi repetat", precizează preşedintele social-democraţilor.

CITESTE SI: Parlamentarii nu vor mai beneficia de maşini, ci de o sumă alocată acoperirii cheltuielilor de transport în teritoriu

În context, Dragnea aminteşte că raportul comisiilor permanente pentru cultură-media şi sănătate referitor la proiectul în cauză a fost unul negativ şi că Guvernul a avizat şi el nefavorabil această propunere. 

"Consider că această lege este restrictivă şi anticoncurenţială", mai arată Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 dec, 18:57
Romanul
nu va mai jucati cu tara
Domnilor bogati si hoti,Nu ne umiliti pe toti,Nu ne mai manipulati,Daca v-ar durea de tara,A-ti pleca din (tara)posturi afara,Si v-ati lasa de hotiia de a suge Romania,Vai de noi tara saraca,Astia pe grumaz te calca

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ