Dragnea: Liberalii nu au vrut niciodată să facă proiectul legii votului prin corespondență

| 13 oct, 12:02

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut, marți, că liberalii nu au vrut niciodată "să facă" legea votului prin corespondență, în opinia sa acest lucru fiind dovedit de faptul că au renunțat la șefia comisiei parlamentare pentru codul electoral și nu au făcut o nouă numire atunci când Mihai Voicu a demisionat.

"Părerea noastră este că liberalii niciodată nu au vrut să facă acest proiect de lege și, în loc să participe la această comisie (Comisia pentru cod electoral — n.r.), în loc să desemneze un om și să finalizăm totuși această lege, au preferat să poarte banderole pe braț. Le spun în continuare colegilor de la PNL că dorim un dialog, dar nu vom bloca inițiativele importante la care dumnealor nu vor să participe. Prima opțiune a noastră este să lucrăm împreună, a doua opțiune, dacă doresc să întârzie finalizarea unor proiecte importante, le vom adopta noi și le vom finaliza", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că marți, la ora 14,00, Autoritatea Electorală Permanentă va retransmite proiectul de lege cu completări comisiei, urmând ca acesta să fie finalizat miercuri.

"Românii din diaspora vor avea trei variante de proceduri de vot, varianta clasică, folosită până acum, în care pe listele suplimentare vor vota la ambasade, varianta votului prin corespondență și varianta generată de modificarea la legea alegerilor generale care este în vigoare și anume, după înregistrare, se vor înființa secții de vot oriunde în lume unde este înregistrat un număr minim de români. Vor avea la dispoziție cele trei variante, dar nu toate trei o dată", a menționat Dragnea.

Întrebat dacă este de acord cu propunerea liberalilor potrivit căreia cetățenii din diaspora să aibă posibilitatea să se răzgândească după ce au anunțat că ar vrea să voteze prin corespondență și să poată fi primiți la urne, Dragnea a spus că acest lucru nu este normal.

"Poziția mea este una a unui om normal și anume dacă vrem să construim un sistem, o procedură prin care cetățenii români din diaspora să poată să aibă posibilități, chiar mai multe de vot, mai multe decât au românii din interiorul țării în același timp, dacă vrem să construim un sistem care să nu fie alandala, în condițiile în care sunt români care se înregistrează și cer să primească plicul cu votul prin corespondență, după care se răzgândesc, acele plicuri pleacă, după ce ajung la ei le dau înapoi la ambasadă, așa ceva nu se poate. Niciun om normal nu poate cere așa ceva, pentru că nu este firesc. A mai fost o cerere de la PNL ca plicurile pentru votul prin corespondență să fie trimise fără să se înregistreze românii din afara țării, să fie trimise milioane de plicuri la ambasade și fiecare să vină să-și ia de acolo câte un plic. Așa ceva nu se poate", a afirmat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ