Dragnea: Nu doresc să fiu conducătorul unei armate care se războiește cu adversarii. Nu-s general. Sunt civil

| 29 sep, 22:46

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți, la Slatina, că nu mai dorește să audă de la social-democrați expresii precum ''luptă'' și ''război politic'' deoarece nu dorește să fie conducătorul unei armate care se războiește cu adversarii, subliniind că nu este "general" ci este civil și consideră că este bine așa.

"Am auzit aici câteva expresii, nu-mi permit să vă critic pentru ele, dar nu vreau să le mai folosim: luptă, război politic. Nu stimați colegi. Eu nu vreau să fiu președintele PSD-ului și să conduc o așa-zisă armată. Și eu nu-s general. Sunt civil. Și cred că asta e de bine, că sunt civil. Și oficial și neoficial. Sau nu știu, poate nu e de bine. Vreau să conduc un grup mare de oameni, sute de mii de oameni, care iubesc oamenii și cu care împreună vrem să facem într-adevăr o Românie puternică. Nu vreau să fiu conducătorul unei oști care se războiește cu ceilalți, lăsând în spate ce? Destine frânte, ani pe care România îi pierde și bineînțeles un mediu propice pentru oricine nu ne iubește să vină să ia din țara asta ce vor. Eu vă spun clar, așa ceva n-o să promovez și n-o să accept", a spus Dragnea, cu ocazia participării la conferința județeană de alegeri la organizația județeană PSD Olt, scrie Agerpres.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Daniel Savu și-au depus candidaturile pentru șefia PSD

Liderul PSD a făcut referire și la invitația pentru dialog către politicieni în scopul colaborării pe teme importante, pentru a asigura stabilitate în diferite domenii.

"Ați văzut răspunsurile la invitațiile mele la dialog. Care au tot fost prezentate public și rămân în continuare valabile. Expresii de la așa ziși politicieni europeni, care își permit să ne dea nouă lecții, expresii folosite: netrebnici, comuniști, penali. Astea sunt expresiile folosite de oameni care în particular vin și spun: am vrea să colaborăm. Dar asumați-vă, oameni buni! Nu vă ceartă nimeni dacă puteți discuta cu celelalte partide", a adăugat Liviu Dragnea.

Președintele interimar al PSD a spus că populația nu mai vrea să privească la televizor politicieni care sunt în conflict, care se atacă reciproc și aceasta este o explicație pentru care a scăzut credibilitatea în clasa politică. "Avem obligația morală, responsabilitatea morală, să punem în aceste zile, în această perioadă, o piatră de hotar în politica românească. Se încheie un ciclu politic de 25 de ani, unii dintre noi am învățat ce înseamnă democrație, ce înseamnă reguli democratice, ce înseamnă cultura integrității în interiorul partidului, alții n-au învățat. (...)Cetățenii României nu mai vor să vadă la televizor care este mai tare în cuvinte, ca să nu zic care e mai tare în gură. Nu mai vor să mai vadă la televizor politicieni care uită de faptul că ei sunt trimiși acolo să facă bine tuturor românilor și cred că ei se duc acolo să vadă care e mai șmecher.(...) Se ceartă între ei. Și am ajuns în situația în care 75%, trei sferturi din populația României s-a depărtat de clasa politică, nu mai crede în clasa politică", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai declarat, în contextul prezentării rezultatelor unor organizații locale de partid din județul Olt care la alegerile din anii precedenți au obținut peste 70% din voturi, că omul trebuie să fie în centrul politicilor partidului, dincolo de dorința de a câștiga diferite alegeri. "Nu putem lua 70% cum spune domnul primar (n.r. primarul comunei Dobrun, Aurel Bondrescu, unde la alegerile prezidențiale candidatul PSD a obținut peste 80% din voturi), sau 80%. Nici nu e bine. N-ar mai fi democrație. Ni se urcă la cap. În schimb, dacă noi nu uităm niciodată că dincolo de dorințele firești de a câștiga niște alegeri, dincolo de dorințele firești de a fi pe primul loc, în interiorul partidului, principalul obiectiv al partidului nostru trebuie să fie omul, bunăstarea lui, nivelul lui de viață nivelul lui de trai, elevul, tânărul care caută un loc de muncă, oameni în toată firea care trebuie să aibă un salariu bun și să poată să ducă acasă o pâine albă, nu o pâine neagră, pensionarul, sănătatea, educația, agricultura, dacă avem ca obiective aceste lucruri, atunci da, merităm să fim votați. Dumneavoastră aveți aceste rezultate pentru că nu v-ați limitat să rămâneți în curtea partidului, în sediile de partid(...)", a mai adăugat Liviu Dragnea.

Tag-uri: liviu dragnea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ