Dragnea: Pentru conducerea SIE ar fi indicat un om politic

| 23 mar, 20:12

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a apreciat drept ''înțeleaptă'' decizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a se consulta cu reprezentanți ai majorității parlamentare pentru numirea șefului SIE și a menționat că ar fi de dorit un om politic în această poziție.

''Cred că este o decizie înțeleaptă a președintelui de a face o discuție preliminară cu majoritatea pentru alegerea directorului SIE. Altă variantă ar fi un blocaj. Dacă primim o propunere de care nu știam și o respingem, domnul Predoiu (adjunctul directorului acestui serviciu, n.red.) rămâne la SIE până la pensie. Nu vreau să fac negocieri la televizor, dar cred că principiul simetriei care a fost folosit în trecut nu este greșit'', a declarat joi, la Tulcea, președintele PSD.

Dragnea a mai spus că din punctul de vedere al profilului ar fi indicat ''un om politic cu un anumit pachet de calități''.

Întrebat ce părere are despre noul prim-adjunct al directorului SRI, Răzvan Ionescu, președintele PSD a menționat că nu-l cunoaște.

''Probabil că directorul SRI a avut o evaluare, a făcut o analiză și i-a propus președintelui această numire. Plec de la ideea de bună-credință și sper ca noul prim-adjunct al directorului SRI să fie un profesionist. Am înțeles că este tânăr, foarte bine pregătit în zone operative destul de specializate și sper să facă echipă bună împreună'', a mai spus președintele Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu se grăbește să numească un nou director al SIE și că va discuta pe acest subiect cu majoritatea parlamentară înainte ca propunerea să fie făcută publică.

''Dacă va fi politician sau nu, rămâne de văzut'', a precizat președintele României.

Iohannis a semnat joi decretul de numire în funcție a noului prim-adjunct al directorului SRI. Răzvan Ionescu, în vârstă de 45 de ani, își va prelua atribuțiile începând cu data de 24 martie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ