Dragnea: Salariile unor primari vor creşte din ianuarie 2014

| 05 sep, 2013

Salariile unor primari vor putea creşte de la 1 ianuarie 2014, în baza unor modificări legislative la care se lucrează în prezent, a anunţat, astăzi, vicepremierul Liviu Dragnea, după întâlnirea cu primarii de comune.

El a spus că va fi o creştere generată de "reclasificarea localităţilor în funcţie de numărul de locuitori", ce va fi inclusă în noul pachet legislativ la care Guvernul s-a angajat să îl adopte.

Legat de starea de incompatibilitate a primarilor, Liviu Dragnea a arătat că acest subiect va mai fi discutat. 

"Am discutat cu premierul, se lucrează la o eventuala modificare legii ANI (...) fără a limita atribuţiile ANI, dar nici nu putem sta indiferenţi când noi discutăm de fapt între conflict între public şi public. Putem vorbi de conflict de interese între o persoană publică şi o societate privată, dar când te duci să reprezinţi interesele comunităţii care te-a ales este foarte greu de explicat. Este o problemă..nu am o situaţie, dar dacă e vorba de sute de primari în această situaţie, este vorba de un fenomen, nu de un caz izolat", a spus ministrul Dragnea.

Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (AcoR), Emil Drăghici, a spus în acest context că nu este vorba despre o modificare a legii ANI, ci de corectarea un act normativ din 2003.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, i-a convocat joi pe reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România (AcoR) la o întâlnire la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, la care a participat premierul Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ