Dragnea: Sistemul de alegere al președintelui PSD este unul ultrademocratic

| 27 sep, 15:01

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat duminică că sistemul prin care va fi ales președintele PSD este unul ultrademocratic și nu unul comunist.

"Nu știu ce își dorea Ceaușescu, pentru că nu l-am cunoscut foarte bine și nu pot să mă pronunț. În schimb, dincolo de ce-și dorește unul sau altul, noi avem o prevedere în statut care este obligatorie și pe care trebuie să o respectăm toți. Noi nu putem organiza alegeri în partid decât cum spune statutul", a spus Dragnea la Alexandria, întrebat ce părere are despre declarația președintelui de onoare al PSD Ion Iliescu referitoare la modalitatea de vot pentru alegerea președintelui PSD.

Dragnea a adăugat că a constatat cu foarte mare satisfacție, în ultimele trei săptămâni, din discuțiile purtate cu multe organizații, că membrii simpli de partid agreează acest sistem pentru că vor să-și voteze președintele, vor să decidă ei.

"Nu că membrii de partid nu ar avea încredere în delegații lor, dar se simt mult mai responsabili atunci când cu ștampila sau cu pixul pe care îl vor folosi la buletinele de vot vor decide cine va conduce partidul. Nu este un sistem comunist, după părerea mea este un sistem ultrademocratic, în condițiile în care toți membrii de partid își pot manifesta dorința și încrederea într-un lider. Mie mi se pare că este exercițiul de democrație maxim. Peste asta nu mai există. Este un sistem folosit și in alte partide de stânga, cum ar fi Marea Britanie", a menționat Dragnea.

Ion Iliescu a fost întrebat vineri cum vede modalitatea de alegere a președintelui PSD la viitorul congres, din octombrie, în condițiile în care sunt nemulțumiri legate de faptul că liderul formațiunii ar trebui votat de membrii de partid.

"Sistemul acesta... Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național. Ca toți să voteze, de la oraș și sat pentru tovarășul Ceaușescu. Deci nu știu cum anume practic, tehnic se face așa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegații vin cu un mandat din partea membrilor și deliberează", a afirmat Ion Iliescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ