Dragnea: Sunt de acord cu preşedintele. Susţin poziţia sa privind numărul de migranţi pe care-l putem primi

| 10 sep, 23:45

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat că susţine poziţia exprimată de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la numărul de migranţi pe care îl poate accepta România, potrivit Agerpres.

 

''Eu susţin ceea ce am spus de la început şi susţin şi ceea ce a spus preşedintele Iohannis, pentru că am spus de la început acelaşi lucru şi anume este important pentru noi să obţinem cote voluntare. Cota voluntară înseamnă că accepţi un număr de imigranţi pe măsura capacităţii proprii din această ţară de a asigura toate condiţiile umane şi decente de trai, din punctul de vedere al asistenţei medicale, al procedurilor administrative, al hranei şi al tuturor lucrurilor pe care trebuie să le faci pentru ca o persoană, o fiinţă umană să trăiască decent. Aşteptăm să vedem ce negocieri vor face autorităţile statului, ce se va întâmpla la Consiliul European în aşa fel încât să nu uităm de sentimentul de solidaritate umană, de obligaţiile de solidaritate europeană, în acelaşi timp să nu uităm că ţara trebuie protejată, precum şi cetăţenii români'', a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că a discutat cu ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu despre primirea migranţilor în cămine şi a lămurit acest subiect.

''Nu am spus că e o soluţie bună sau alta. Am exprimat un punct de vedere, că în genul acesta de situaţii, extrem de delicate, este vorba de o operaţiune extrem de complicată care trebuie să fie bine coordonată (...) trebuie să fie o comunicare unitară. Preşedintele, prim-ministru şi ministru de interne sunt cele trei autorităţi care au atribuţii în acest caz. (...) Asta a fost nemulţumirea mea în legătură cu acea ieşire, mi-a explicat, ne-am lămurit'', a mai spus liderul PSD, adăugând că nu a reuşit să se întâlnească şi să discute cu vicepremierul Gabriel Oprea pe tema migraţiei.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ