Dragnea: Teoretic, PSD nu are de ce să voteze împotriva bugetului pe 2016

| 09 dec, 21:28

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara că, teoretic, social-democrații nu au de ce să voteze împotriva bugetului pe 2016, dar a menționat că partidul va analiza cu maximă atenție posibilitățile de îmbunătățire a acestuia, transmite Agerpres.

"Până la urmă, PSD va face ce spune de câteva zile: va analiza cu maximă atenție posibilitățile prin care, în mod realist, să putem îmbunătăți proiectul de buget. O să analizăm. Teoretic, nu avem de ce să votăm împotrivă. Încercăm să găsim soluții pentru ca acest buget, odată ce se transformă în lege, să fie mai bun decât vine de la Guvern. Acesta este rolul Parlamentului", a precizat Dragnea, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

El a adăugat că sumele alocate pentru echilibrarea bugetelor locale sunt mai mici decât sunt dorințele și chiar nevoile comunităților locale.

"O să vedem în Parlament dacă se pot găsi soluții pentru a fi majorate. Pentru comunitățile locale sunt mai multe sume alocate — pentru dezvoltare, pentru finanțarea unor servicii sociale și nu numai", a punctat Dragnea.

Potrivit acestuia, poziția PSD în ceea ce privește creșterea salariului minim la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, poziție adoptată și în cadrul Comitetului Executiv Național, este foarte clară, respectiv de respingere a nemajorării acestuia.

"Respingem categoric nemajorarea salariului minim pe economie. Așteptăm de la Guvern argumente serioase pentru care această majorare să fie întârziată, așteptăm argumente serioase și acel studiu de impact despre care doamna ministru de Finanțe vorbea", a completat liderul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ