Iohannis, către tehnocraţi: Urmează o toamnă fierbinte. Este vital ca alegerile să se desfăşoare în perfectă siguranţă

| 07 sep, 16:26

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la ceremonia depunării jurământului ca ministru de Interne de către Dragoş Tudorache, că este vital pentru democraţia din România ca alegerile să se desfăşoare în "perfectă ordine" şi într-un climat de siguranţă, dar şi ca rezultatul să nu fie viciat.

„Ministerul de Interne a avut un rol important la alegerile locale de care s-a absolvit cu brio. Chiar dacă nu Ministerul de Interne le organizează, ci AEP, Ministerului de Interne îi revine rolu de asigurare a liniştii publice. Acest lucru trebuie să vă preoucpe cel mai mult. Este vital în consolidarea democraţiei din România şi de a da credibilitate procesului electoral. Mandatul nu va fi simplu deloc. Dvs., domnule prim-minsitru, vă doresc o toamnă care va fi fierbinte, să dovediţi că Guvernul tehnocrat îşi face treaba aşa cum a primit mandatul. Garantând organziarea unor alegeri ca la carte“, a spus Klaus Iohannis, după depunerea jurământului de către Dragoş Tudorache. noul ministru de Interne, şi de către Paul Gheorghiu, ministru cancelar. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care ia act de demisia lui Petre Tobă din funcţia de Ministru al Afacerilor Interne; decretul pentru revocarea lui Ioan-Dragoş Tudorache din funcţia de şef al Cancelariei Primului-Ministru; decretul pentru numirea lui Ioan-Dragoş Tudorache în funcţia de Ministru al Afacerilor Interne şi decretul pentru numirea lui Paul Gheorghiu în funcţia de şef al Cancelariei Primului-Ministru. Şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, a fost propus, marţi, de premierul Dacian Cioloş să ocupe postul de ministru de Interne, în locul lui Petre Tobă, până la finalul mandatului Cabinetului, a anunţat şeful Executivului, care a precizat că Tudorache nu se va implica în politică, pentru a garanta „echidistanţa” în organizarea alegerilor. 

Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că i-a transmis scepticismul său în legătură cu Tudorache şi premierului Dacian Cioloş. „Eu i-am zis că există suspiciuni, nu neapărat din partea mea, dar vorbe în piaţă, că este foarte apropiat de liberali. I-am spus că, din punctul meu de vedere, cel mai important lucru este ca acest ministru să arate că este independent de politică. Pentru că toată lumea se gândeşte la Ministerul de Interne în această perioadă ca cel care, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, asigură organizarea alegerilor. De asemenea, asigură paza şi buna desfăşurare a procesului electoral. Există temeri, întemeiate sau nu, din partea multora, în ceea ce priveşte imparţialitatea acestui domn ministru“, a afirmat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ