Dumitru Dragomir, audiat la DIICOT. "Nu m-au întrebat nici de bani lipsă, nici de bani furaţi"

| 24 feb, 09:48

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir s-a prezentat miercuri dimineață la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul legat de deturnarea unor bani primiți de FRF de la FIFA.

UPDATE 11.01 La ieşirea de la audieri, după aproximativ o oră, Dumitru Dragomir a declarat că procurorii nu i-au adresat întrebări legate de suma de bani acordată FRF de FIFA.

"Am fost chemat ca martor într-o problemă a anilor nu ştiu cât... M-au întrebat ce s-a discutat în comitetele executive, ce hotărâri s-au luat în comitetele executive; la unele am fost, la altele am lipsit. Ce m-au întrebat procurorii eu am spus şi am jurat că spun adevărul şi am spus adevărul. Nici nu puteam să mint, pentru că eu uit", a spus fostul preşedinte al LPF.

Dragomir a precizat că nu a fost chestionat despre milionul de dolari "lipsă", ci "de alte probleme (...), de baza de la Buftea, de la Mogoşoaia, şi de Ligă, şi de Federaţie".

"M-au întrebat cum se proceda în comitetele executive, în rest nu m-au întrebat nimic altceva. Procedura era că dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau cele două baze. Cine putea să aducă bani de la UEFA, de la FIFA, decât Mircea Sandu? Că el avea putere! Dar orice faci bine în România, trebuie  neapărat să te reclame cineva", a explicat el, subliniind însă că nu ştie cine a făcut reclamaţia.

"Problema e că orice faci bine în România - şi eu cred că Mircea Sandu a făcut lucruri bune, a făcut şi baza de la Buftea, şi baza de la Mogoşoaia, dar de restul nu m-au întrebat nici de bani lipsă, nici de bani furaţi", a completat Dragomir în cele din urmă.

 

 

"Nu e vinovat nimeni, stați puțin să vedem despre ce este vorba. Nu am avut niciodată în decursul celor 20 de ani privilegiul de a ști ce se întâmplă în federație. Nu știu nimic, vă dați seama că eu am gură bogată și spun tot ce știu", a răspuns Dumitru Dragomir întrebărilor puse de jurnaliști la intrarea în sediul DIICOT.

La sediul DIICOT sunt așteptați să se prezinte miercuri mai mulți membri din Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, respectiv Ștefan Stana, președinte ACS Berceni; Marian Rusen, președintele lui Juventus Colentina, și Paul Costaș.

Marți au fost audiați Patrițiu Abrudan, fost arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA, și Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracțional organizat prin care s-a urmărit însușirea sumei de peste un milion de euro, bani proveniți din finanțarea FRF de către FIFA, care au fost supuși unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice și fizice.

Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 feb, 19:53
gheorghe
loc de munca si afacere
Partener firma internationala caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte:
- spirit de echipa;
- cunostinte minime operare calculator (word, navigare internet);
- deschis spre nou si spre autodezvoltare;
- persoana pozitiva increzatoare in fortele propii;
- experienta si varsta nu conteaza in aceasta afacere;
Se ofera:
- perspectiva afirmarii intr-un domeniu dinamic si modern;
- posibilitatea de ascensiune profesionala;
- venit motivant pe masura realizarilor.
Detalii la adresa: [email protected]
24 feb, 10:42
dan
oferta de munca
Povestea care iti aduce bani! In Ianuarie 2016 o editura cu renume, din romania, a lansat pe piata mondiala un proiect 100% romanesc. Un subiect unic de film! Totul este foarte serios! Proiectul are deja un succes fenomenal la nivel mondial! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detalii despre acest loc de munca, part-time sau full-time, acceseaza: https://www.facebook.com/Povestea-care-iti-aduce-bani-733710493401344/timeline

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ