EBA se întoarce! Ce a scris viitoarea mămică pe Facebook

| 28 ian, 23:35

Elena Băsescu are deja un copil şi îl aşteaptă pe al doilea, motiv pentru care a dispărut complet de pe scena politică după mandatul de europarlamentar. Şi-a dedicat viaţa familiei însă nu a uitat de dificultăţile cu care se confruntă proaspetele mămici la locul de muncă.

Fiica cea mică a fostului preşedinte vorbeşte pe o pagină de socializare despre discriminarea la care sunt supuse mămicile la muncă, fiind una dintre cele mai importante probleme sociale din România în opinia ei.

"Discriminarea proaspetelor mămici la locul de muncă reprezintă una dintre problemele sociale importante cu care se confruntă România în acest moment. Lucru recunoscut şi de ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb.

Din păcate, actualii guvernanţi nu reuşesc să găsească soluţii şi se ascund în spatele unor instituţii ineficiente.

Adevărul este că foarte multe mame care se întorc din concediul de maternitate sunt forţate, într-o formă sau alta, să-şi dea demisia, iar tinerele însărcinate sunt, de multe ori, victimele discriminării. Ştiu persoane cărora le-a fost frică să le mărturisească şefilor că au rămas gravide pentru ca nu cumva să fie date afară.

Citeşte şi: FOTO-ȘOC! Elena Băsescu, de NERECUNOSCUT

În condiţiile în care avem un spor natural negativ foarte mare şi discutăm deja despre faptul că sistemul de pensii este nesustenabil, astfel de practici nu fac decât să descurajeze natalitatea şi să adâncească această problemă, pe care eu o consider chiar de siguranţă naţională.

Rezolvarea problemei este tot de natură legislativă - cred că ar trebui să se ofere beneficii de natură fiscală nu numai mamelor şi femeilor însărcinate, ci şi angajatorilor acestora, pe un sistem similar celor care angajează tineri şi şomeri. Dacă vrem o Românie funcţională, în care sistemele de asigurări sociale să nu intre în colaps, atunci Guvernul trebuie să aloce astfel de fonduri. Aşa că ar fi bine ca ministrul de resort să nu se mai lamenteze de această problemă şi să acţioneze concret în sensul rezolvării acestei situaţii", a scris Elena Băsescu pe Facebook.

Tag-uri: Elena Băsescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 23:53
liviuioan
---TARA MAMICUTELOR CU COPII--
Vorba unui clasic in viata, care in 10 ani de mandat a reusit sa revolutioneze--SISTEMUL SPAGILOR ELECTORALE-- 5 voturi pe sectie . De ce nu a vrut--sa vorbeste cu tine--problema mamicutelor ? Rad astia si cu curcile--aia care au luat pe bune examenul de capacitate .
29 ian, 07:41
Constantin Georgescu
mai mare rusinea tu te lamentezi?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ