EBOLA. Rezultatele primului test clinic al unui vaccin contra Ebola

| 17 sep, 2014

Primul test clinic al unui vaccin împotriva virusului Ebola, care început în SUA la începutul lunii septembrie pe un grup de voluntari, nu a provocat până în prezent reacţii adverse, a informat un înalt responsabil medical american, citat miercuri de AFP. 

"Pană în prezent nu există niciun semn" care să indice reacţii grave, a declarat marţi dr.Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) în faţa Comisiei pentru buget a Senatului. 

Acest vaccin, dezvoltat de laboratorul britanic GlaxoSmithKline de mai mulţi ani împreună cu Institutele Naţionale Americane pentru Sănătate (NIH) şi care a dat foarte bune rezultate pe maimuţe, face obiectul unui studiu clinic asupra a zece persoane începând din 2 septembrie. 

Alte 10 persoane vor primi vaccinul în următoarele zile. În total, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani şi cu stare sănătate bună, vor participa la acest test clinic la NIH în apropiere de Washington. Rezultatele complete ale testelor ar trebui să fie disponibile la sfârşitul anului acesta. 

În paralel, o echipă de cercetători de la Oxford din Marea Britanie vor efectua un test clinic asupra aceluiaşi vaccin pe un grup de 60 de voluntari sănătoşi. 

Cercetătorii vor fi astfel în măsură să determine dacă acest vaccin, care nu conţine materiale genetice ale virusului Ebola, poate declanşa o reacţie a sistemului imunitar pentru a produce suficienţi anticorpi care să permită organismului să se protejeze împotriva acestui agent patogen a cărui rată de mortalitate este de peste 50%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ