Echipa Iohannis-Băsescu-Udrea are o nouă mascotă: Cozmin Gușă

| 15 aug, 2014

Elena Udrea candidat. Ce trebuie reținut din toată această tărășenie este că Gușă, intuind corect conjunctura mazilirii lui Diaconescu, îi face o bezea Elenei Udrea și lovește cu lașitate în cel căzut de păcălici, adică în Diaconescu, plus ceva scheme și figuri la adresa exaltatei de dreapta, Monica Macovei.

Lui Cozmin Gușă poporul român ar trebui să-i ridice statuie. Nu, serios! Păi dacă nu-i umplea capul lui Crin Antonescu de baliverne, mai aflau românii ce psihic labil e pe cale să ajungă președinte la Cotroceni? Acum, același Cozmin Gușă toarnă aceleași baliverne, un pic reșapate, e drept, în urechile ciulite de emoție ale cuplului Udrea-Băsescu. Cristian Diaconescu e un adversar prea slab pentru Victor Ponta, aduceți-o pe Elena Udrea, zise distinsul analist politic și specialist în supraviețuirea televiziunilor pe timp de criză și în condiții de faliment total. Dacă cineva acolo sus, în dealul Cotrocenilor, pleacă urechea la o asemenea fantezie, campania se clarifică peste noapte. Politicienii și formațiunile din USD pot pleca liniștite în vacanța de vară și să nu se mai întoarcă decât la vot. Căci, vedeți dumneavoastră, Elena Udrea are această calitate rară pentru un politician de fi în stare să piardă chiar și alegerile la care participă singură.

Citeşte şi: Planul Elena Udrea - candidatul PMP pentru Cotroceni intră în linie dreaptă

Dar să-l lăsăm pe acest alchimist electoral al dreptei să descrie ”cu cuvintele lui” formula pietrei filosofale care va transforma rahatul în bici și-l va mai face și să pocnească, spre încântarea jupânului de la Cotroceni: "Să analizăm DIACONESCU vs. UDREA, în logica şi aritmetica campaniei electorale care urmează. Cristian Diaconescu este un candidat care îl avantajează pe Victor Ponta şi îl dezavantajează pe Klaus Iohannis. Elena Udrea este un candidat care îl dezavantajează pe Victor Ponta şi îl avantajează pe Klaus Iohannis.

Diaconescu este un om venit din partea stângă, fost coleg şi poate actual prieten cu Victor Ponta şi cu cei care îl sprijină pe Ponta, al cărui electorat, din nefericire, nu se va aglutina dintr-o zonă anti-Ponta, ci dintr-o zonă a unor oameni care i-ar aprecia un anumit ştaif în exercitarea unei funcţii din partea statului român. Un electorat destul de subţire care nu va trece de 2% şi în niciun caz nu va fi compatibil cu zona anti-Ponta, reprezentată de Klaus Iohannis.

În varianta fără Elena Udrea, adică cu Cristian Diaconescu, ne şi imaginăm un Ponta calm care nu se teme de dezvăluiri din partea Monicăi Macovei pentru că Monica Macovei nu are partid, probabil nici fonduri suficiente pentru campanie şi cam ce a avut de spus, a spus, şi are doi oameni, în persoana lui Iohannis şi Diaconescu care nu se dedau nici la dezvăluiri, nici la execuţii publice, nici nu cunosc foarte multe lucruri despre trecutul lui Ponta.

Deci, o campanie cu Cristian Diaconescu şi fără Elena Udrea ar fi ca o supă fără sare şi piper pe care Ponta ar îngurgita-o bine. Pentru că problema lui Ponta nu este legată de imposibilitatea partidului său de a aduce voturi, ci este legată de incapacitatea sa de a aglutina voturile partidului şi peste voturile partidului, voturile unor nehotărâţi. Aici Victor Ponta se loveşte de justiţie şi de eventualele dezvăluiri pe care le promite Traian Băsescu. Dacă Băsescu vine cu dezvăluiri despre Ponta, pe Victor Ponta îl va lovi foarte tare. Pentru că exact această zonă de nehotărâţi de care ar avea nevoie ca să treacă de pragul majorităţii nu îl va vota", a bătut apa în piuă Guşă.

Citeşte şi: Elena Udrea: îl văd preşedinte pe George Maior, dar ar avea nevoie de sprijinul PSD

În primul rând, să menționăm că logica din finalul poveștii ne scapă. Nu are sens să facem analiză pe text, căci oricum o citim nu reiese ce legătură poate să fie – în capul lui Gușă- între ”aglutinarea voturilor partidului” și fantasmele sale despre niște dezvăluiri promise de Băsescu. Nu vă chinuiți, e inutil. Acesta este un metalimbaj care poate fi înțeles dacă reținem ideile principale și sărim ”umplutura” pe care Cozmin Gușă se cațără, ca pe un taburet, pentru a-și scoate în evidență statura.

Ce trebuie reținut din toată această tărășenie este că Gușă, intuind corect conjunctura mazilirii lui Diaconescu, îi face o bezea Elenei Udrea și lovește cu lașitate în cel căzut de păcălici, adică în Diaconescu, plus ceva scheme și figuri la adresa exaltatei de dreapta, Monica Macovei. Toate bune și frumoase, chiar noi am prevăzut primii că va veni acest moment dificil și plin de umilință pentru fostul social-democrat Diaconescu... Dar Gușă putea să fie un domn și să sară peste cel căzut și să-i spună cinstit, deschis, în față Elenei Udrea, ca un bărbat ieșit cu degetul ridicat la un ”ia-mă nene” politic: Sărumâna, doamna Nuți, mai e mult până departe? Nu vă supărați dacă mergem în aceeași direcție? Că mi s-a cam urât să stau aici, ca o valiză uitată-n drum...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 aug, 2014
ioana băsescu
DE-ASTA PUPĂ DES LA TV ..ADICĂ E PUPINCURIST BĂSIST ..
15 aug, 2014
Andrei
Frumos....
...să piardă chiar și alegerile la care participă singură. - Excelent !!!
15 aug, 2014
Andrei Talianu
abjectul Cozmin Gusa
Gusa, iar ai ajuns servitorul umil si jegos al basaului alcoolic si dement; esti un gunoi al societatii umane care puti cu voce tare.
15 aug, 2014
Andrei Talianu
abjectul Cozmin Gusa
Gusa, iar ai ajuns servitorul umil si jegos al basaului alcoolic si dement; esti un gunoi al societatii umane care puti cu voce tare.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ