Eclipsă de Lună ca aceasta n-a mai fost de 300 de ani. Cum vom fi afectaţi

| 08 oct, 2014

LUNA SÂNGERIE, cum este denumită eclipsa de astăzi, este un fenomen repetitiv, care nu s-a mai întâmplat timp de peste 300 de ani, dar care se va petrece de patru ori în 2014 şi 2015.

LUNA SÂNGERIE este o eclipsă totală de Lună care are loc când satelitul Pământului se află la perigeu (cea mai mică distanţă de Terra). Soarele proiectează umbra Pământului pe Lună, însă, trecând razant prin atmosfera terestră, lumina capătă acea nuanţă sângerie care ajunge să lumineze luna. Este practic culoarea roşiatică a apusului de Soare proiectată pe suprafaţa Lunii. Totul este cu atât mai impresionant cu cât, Luna fiind cel mai aproape de Pământ, ea apare mai mare decât de obicei, aproape cât o Superlună.

Fenomenul în sine este destul de rar. Însă o secvenţă de patru astfel de eclipse totale de Lună este un eveniment cu adevărat spectaculos. Potrivit NASA, nu s-a întâmplat o astfel de secvenţă timp de 300 de ani, între 1600 şi 1900, ceea ce înseamnă că mari oameni de ştiinţă ai Evului Mediu, astronomi şi matematicieni, nu au avut ocazia să observe fenomenul (Isaac Newton, Rene Descartes, Benjamin Franklin etc).

În schimb, pe parcursul sec XXI vor fi nu mai puţin de opt astfel de secvenţe, la una dintre ele noi fiind martori acum. Luna Sângerie de azi este a doua din serie (prima a fost pe 15 aprilie), iar următoarele două vor avea loc pe 4 aprilie 2015 şi 28 septembrie 2015. Celk mai bine vor putea fi observate din America de Nord.

Citeşte şi: VIDEO INCREDIBIL! Ce s-ar întâmpla dacă am dispărea simultan toți

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ