Eclipsă totală de Soare în Statele Unite la 21 august

| 18 aug, 18:23

Eclipsa totală de soare din 21 august din Statele Unite, o premieră în ultimii 99 ani în această țară, va fi o veritabilă mană cerească pentru oamenii de știință, care vor să exploateze acest eveniment rar pentru a înțelege mai bine Soarele, câmpul lui magnetic și efectele acestuia asupra atmosferei terestre.

Ei speră să profite și de comentariile publicului, între care studenți și astronomii amatori, care vor fi înarmați cu telefoane mobile, telescoape, camere video și aparate de fotografiat pentru a surprinde fiecare moment al acestui fenomen, relatează AFP.

''Această eclipsă totală de soare vizibilă în Statele Unite ale Americii este o ocazie unică în timpurile moderne, care permite unei țări întregi să participe la observații cu tehnologia de azi și social media'', declara recent în fața presei Carrie Black, din cadrul National Science Foundation, care supervizează cercetarea asupra Soarelui.

''Imaginile și datele provenind posibil de la milioane de oameni vor fi colectate și analizate ani de zile de oamenii de știință'', a adăugat ea.

Pentru Madhulika Guhathakurta, însărcinată în cadrul NASA cu coordonarea observațiilor științifice în timpul eclipsei, ''aceasta va fi eclipsa care va genera cele mai multe date și imagini din istorie''.

Atunci când Luna va trece între Soare și Pământ, se va produce o umbră cu o lungime de aproximativ 110 km, care se va deplasa din Oregon, nord-vestul extrem, la mijlocul dimineții, până în Carolina de Sud, în cealaltă parte a țării, în cursul după-amiezii, traversând în total 14 state în 93 de minute.

Observatorii se vor afla în întuneric total la amiază timp de mai mult de două minute și vor putea vedea stele și planete pe cer.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ