Economica: Cât va fi cursul euro-leu până la sfârșitul anului

| 18 iun, 10:09

Tendinţa de apreciere a monedei europene a spart rezistenţele pe care le-a întâmpinat la pragurile de 4,46 şi 4,48 de lei/euro, iar analiştii văd drum liber pentru cursul euro până dincolo de 4,5 lei/euro, notează Economica.net.

Analiştii de la Erste Group Research au urcat ţinta de depreciere a leului până la 4,5 lei/euro. Într-un raport emis luni, ei au invocat instabilitatea politică din România (şi nu numai), dar şi slăbiciunea tot mai mare a monedei europene faţă de dolar. Exporturile româneşti sunt plătite în euro în majoritatea lor. Alţi analişti invocă intrarea iminentă a Greciei în încetare de plăţi.

„Este foarte posibil ca, până la sfârşitul anului să vedem cursul EUR/RON atât sub, cât şi peste 4,45 lei. Cuvântul de ordine pentru următoarea perioadă este tot volatilitatea”, răspunde, la rândul lui, Dragoş Manolescu, director de investiţii la OTP Asset Management, la întrebările ECONOMICA.NET.

Ţinta de 4,5 lei pentru un euro nu este o surpriză nici pentru Mihai Nichişoiu de la casa de brokeraj Tradeville. Pe de altă parte, euro ar putea ajunge şi la 4,7 lei, chiar dacă apoi s-ar întoarce spre 4,40 lei, potrivit lui Claudiu Cazacu, analist şef la casa de brokeraj XTB România.

"Am fost aproape de 4,5 azi (marţi, 4,4935 pe piaţa interbancară, n.r.), şi lucrurile se pot descrie relativ simplu: Grecia pare pregatită să intre în default, şi să părăsească apoi zona Euro. Dacă aşa se petrec lucrurile, am putea vorbi de EUR/RON sensibil mai sus de 4,5, evident în etape, 4,6 şi apoi spre 4,7. Aspectele politice interne se adaugă presiunii de depreciere a leului, însă nu sunt factorul principal", în opinia lui Claudiu Cazacu.

Citește mai mult pe Economica.net

Tag-uri: BNR, curs euro leu, euro
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ