ECONOMICA.net: Baroneasa de Rothschild va conduce Electrica

| 22 aug, 2014

Arielle Malard de Rothschild va intra cel mai probabil în consiliul de administrație al Electrica.

După IPO Electrica urma ca unul dintre cei cinci membri ai consiliului de administrație să fie independent și numit dintr-o listă facută de o companie de headhunting aleasă de Electrica.

În această seară, Electrica va face publice numele a cinci candidați propuși pentru acest post. Printre aceste nume s-ar regăsi și Arielle Malard de Rothschild, care va fi cel mai probabil aleasă, au declarat surse pentru ECONOMICA.NET.

"Faptul ca persoane de o asemenea anvergură acceptă să ni se alăture şi doresc să contribuie la transformările societăţilor din energie este o dovadă de încredere în dorinţa României de transformare profundă a societăţilor de stat, într-o maniera nouă în care statul român rămâne acţionarul principal. Doamna de Rothschild poate aduce valoare adaugată pentru o societate ca Electrica care se află la un nou început de drum, după listarea pe bursa din Bucureşti şi cea din Londra. În ceea ce priveşte cele două propuneri pe care le va face statul român pentru viitorul bord al Electrica vor fi doi oameni profesionişti şi integri, unul experimentat şi altul tânăr. Numele lor vor fi comunicate săptămâna viitoare", a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delgat pentru Energie.

CV

Arielle Malard de Rothschild, exponentă a celei mai influente dinastii de bancheri din lume, este managing director și vicepreședinte pentru Europa de Est șia Rothschild & Cie Banque, ocupând această funcție începând din martie 2006. Ea și-a început cariera în 1989 la influenta bancă de investiți Lazard, din SUA, unde a petrecut 10 ani din carieră, inclusiv în cadrul departamentului de consiliere pentru guverne străine. Ulterior, din 1999, Arielle Malard de Rothschild a trecut la Rothschild & Cie, unde a înființat și coordonat Departamentul Piețe Emergente, la Paris.

Arielle Malard de Rothschild a mai fost director al ONG-ului Care France, preluând președinția organizație în 2007. De asemenea, ea este director al Groupe Lucien Barriere, în Franța, și la CARE International, Elveția. Din 28 aprilie 2011, este director independent la Imerys, o companie franceză specializată în producerea și procesarea de minerale industriale.

De asemenea, Arielle de Rothschild este director la CARE International SUA, Rothschild Foundation și la asociația Traditions pour Demain.

Ea are doctorat în economie de la d'Études Politiques of Paris și masterat în schimburi valutare, banking și finanțe de la Universitatea Assas, Paris.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ