Economica.net: Câţi bani ai plătit în plus la factura de curent

| 31 iul, 2014

Consumatorii români au plătit în plus aproximativ 15 milioane de euro.

Abia la un an de zile de la debutul calendarului de liberalizare a pieţei de energie electrică pentru consumatorii captivi, Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE) a decis să schimbe legislaţia referitoare la modalitatea de calcul a abonamentului din factura de electricitate plătit de milioane de gospodării, scrie Economica.net.

De la 1 iulie 2014, în facturile de electricitate ale consumatorilor care plătesc energia pe baza tarifului de tip monom cu rezervare (abonament), adică majoritatea gospodăriilor, apare o valoare mai mică a abonamentului. Astfel, acesta a scăzut de la 0,17 lei (fără TVA) pe zi, la 0,12 lei pe zi. O veste bună pentru consumatori, chiar dacă impactul final în facturi este destul de limitat: ieftinire de cinci bani pe zi, adică 1,5 lei pe lună, fără a lua în calcul TVA.

Cum se motivează această scădere: "Începând cu 1 iulie 2014, datorită prevederilor legislative în vigoare, factura de energie electrică va include Componenta de Piaţă Concurenţială (CPC) în procent de 30%, tarif calculat în condiţiile pieţei concurenţiale şi un nou mod de calcul al valorii componentei de rezervare/abonament, dacă aceasta se regăseşte în tariful ales de dvs.".


Citeşte mai mult pe Economica.net.
Tag-uri: ANRE, factura energie, TVA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 2014
WEiFq3TCWS1
2GSUxRQmT2d
Super intormafive writing; keep it up. http://qkoayiteo.com [url=http://usihjngfhqu.com]usihjngfhqu[/url] [link=http://zlxuqlxb.com]zlxuqlxb[/link]
21 aug, 2014
tZpPO2TWVJc
SGuOVpQQT
ramble on..giati ohi???? .to mono sigouro ine oti den tha lene den kano afto den kano to allo ti ine afta pou zitas na kano anaolme kai tetia hahaha
19 aug, 2014
eE1AChmD
NF5yGEro
IJWTS wow! Why can't I think of thngis like that?
18 aug, 2014
Ubq2lDj9Y6of
OvgYlugAj
It's much easier to untersdand when you put it that way!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ