ECONOMICA.NET: Ce s-ar întâmpla în România în cazul unor inundații ca cele din Serbia sau Bosnia

| 08 oct, 2014

Dacă ţara noastră ar experimenta o situaţie similară cu recentele inundaţii din Serbia şi Bosnia, pierderile s-ar ridica la peste 6,3 miliarde de EURO. De altfel, România este una dintre ţările cele mai expuse din perspectiva cutremurelor şi a inundaţiilor.

"România stă foarte prost în context european în ceea ce priveşte riscurile de cutremur şi inundaţii, ambele foarte ridicate", spune Nicoleta Radu Neacşu, directorul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor. Potrivit acesteia, un val de inundaţii similar cu cel recent din Serbia şi Bosnia ar provoca în ţara noastră pierderi de peste 6,3 miliarde de EURO adică mai bine de 4% din PIB. "

"În contextul european România nu stă deloc bine. La cutremur ne aflăm într-o zonă de risc ridicat, ca şi în cazul inundaţiilor. PAID are o daună maximă de 442 de mil euro pe cutremur şi una maximă pentru inundaţii de 92 milioane de euro. Sunt date calculate de PAID la 31 august.", a mai spus Neacşu.

Potrivit informaţiilor publicate recent de ECONOMICA.NET, nivelul capitalurilor proprii ale Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor permite subscriserea a maximum 1,2 milioane de poliţe obligatorii de locuinţă. La finele lunii iulie, potrivit poropriilor statistici, Pool-ul avea în portofoliu în jur de 1,55 milioane de poliţe ceea ce înseamnă că subscrie în afara normelor de prudenţialitate impuse de ASF.

Pentru ca PAID să funcţioneze acum în condiţii de legalitate şi prudenţialitate, ar fi fost necesară o majorare de capital care, din informaţiile ECONOMICA.NET nu a avut loc.


CITEȘTE INTEGRAL: economica.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ