Economica.net: Google România - companiile româneşti investesc jumătate de miliard de euro în marketing

| 23 mai, 2014

Companiile alocă circa jumătate de miliard de dolari pe an pentru cheltuielile de marketing în România. Online-ul este singurul mediu în creştere.

Sunt diverse studii de piaţă care poziţionează investiţia de marketing din România undeva pe la 500 de milioane de dolari. Este încă o piaţă mică comparată cu ţările din jur si ma refer la dimensiunea pietei, toate mediile fiind incluse aici. Cred că online-ul este în continuare un motor de creştere, si a fost şi în ultimii ani singurul mediu pe creştere, dar avem o piaţa de publicitate polarizată mult pe zona de TV”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Dan Bulucea, Country Manager Google România.

Potrovit acestuia, în mod cert a crescut încrederea în online, a crescut impactul modului de promovare în online.

“Sunt două avantaje majore date de online şi anume capacitatea de a interacţiona în timp real, primşti feedback în timp real, şi capacitatea de a personaliza de a adresa mesajul de marketing într-un mod mult mai bine targetat către un potenţial client mult mai bine definit decât era în trecut. Aceste două atuuri sunt din ce în ce mai bine înţelese de către companiile care vor să se promoveze”, a mai spus Bulucea.

Companiile încep să vadă avantajele online-ului

Potrivit şefului Google România, online-ul era perceput şi considerat un mediu nou, de multe ori neînteles şi neexplorat. Acum,online-ul este la faza la care din ce în ce mai multe companii încep să se familiarizeze cu ceea ce oferă acest mediu şi încep să îl adopte.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ