Economica.net: Hipermarketurile au scumpit mâncarea cu peste 50%

| 02 noi, 2014

În ultimul an, cel mai ieftin coş de cumpărături alcătuit din 11 produse alimentare de bază s-a scumpit cu peste 45% în marile lanţuri de hipermarketuri. Pentru cei care obişnuiesc să frecventeze supermarketurile, scumpirea a fost de numai 4,8%.

Lanţurile de hipermarketuri au scumpit în ultimul an cu peste 50% alimentele de bază pe care le promovează prin cataloagele proprii. Potrivit studiului Consumer Basket realizat de compania de monitoring HiperCom pe baza ofertelor prezentate în cataloagele marilor lanţuri de retail, valoarea unui coş de cumpărături la hipermarket a ajuns în luna septembrie la preţul de 66,54 de lei, cu 46,6% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Din datele HiperCom, cea mai bună ofertă promovată prin cataloage a avut-o anul acesta Carrefour, iar cea mai costisoatoare Cora (70,51 de lei). În coş au fost introduse 11 alimente de bază, scrie ECONOMICA.net.

În ceea ce priveşte supermarketurile, un coş cu 11 produse aflate în cataloagele de prezentare costa de la 56,83 de lei la Mega Image la 60,36 de lei la Carrefour Market. Cu un an în urmă, acelaşi coş costa 54,22 de lei la Billa,acesta fiind cel mai mic preţ pentru cele 11 produse puse în coş. Scumpirea anuală se ridică astfel pe acest segment de retail la 4,8%.

Pentru un coş de cumpărături achiziţionat de la un magazin tip discounter s-a plătit în septembrie 2014 între 54,47 de lei la Penny Market la 55,35 de lei la XXL Mega Discount. În octombrie 2013, un coş cu acelaşi tip de produse costa cel puţin 45,5 lei, la XXL Mega Discount. Diferenţa de la un an la altul ajunge astfel la 19,7%

Citește mai mult pe ECONOMICA.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ