ECONOMICA.NET: INTERVIU Ioana Petrescu: Am job de 100.000$ care mă aşteaptă în SUA

| 20 oct, 2014

ECONOMICA.NET a stat de vorbă cu ministrul Finanţelor într-un interviu în care Ioana Petrescu vorbeşte despre relaţia României cu FMI, rolul nostru decisiv în schimbarea atitudinii Europei faţă de cheltuielile de apărare, despre accize, Harvard, înjurăturile pe care le citeşte şi job-ul de 100.000 de dolari care o aşteaptă în State.

ECONOMICA.NET: Aţi fost plecată la Washington. Ce s-a întâmplat acolo?

Ioana Petrescu: Am stabilit calendarul următoarelor vizite FMI în ţară. Vor veni într-o vizită tehnică la sfârşitul lui noiembrie, începutul lui decembrie, după alegeri, pentru a discuta în principal bugetul pe 2015, dar ei au o regulă să nu semneze sau să negocieze o scrisoare de intenţie cu un guvern interimar şi atunci ei vor să se întoarcă în ianuarie.

Pe data de 13 ianuarie. Vor veni în vizită oficială pentru a semna o scrisoare de intenţie cu noul guvern şi cu scopul de a face Article IV review , care se face o dată la doi ani pentru fiecare ţară.

În plus, am cerut sprijinul FMI-ului pe un program, despre care eu cred că este extrem de important, în care se verifică persoanele cu averi foarte mari. Programul acesta a început cu mai mult timp în urmă, s-au luat în vizor mai multe persoane cu avere de peste 20 de milioane de euro. Am restrâns, ca să spun, sfera la 30 de persoane despre care crede ANAF că n-au venituri care să justifice averea pe care o au.

ECONOMICA.NET: Vreun nume între astea?

Ioana Petrescu: Nu aş vrea să dau un nume. Dar e gândit să existe o verificare continuă a celor care au averi foarte mari, pentru a vedea dacă averile pe care le au se corelează cu veniturile lor.

ECONOMICA.NETCe înseamnă avere foarte mare?

Ioana Petrescu: Deci cum am spus, asta am discutat cu FMI-ul, să vină cu asistenţă tehnică pentru a fi siguri că acel proiect este de succes. Eu cred că toată lumea trebuie să-şi plătească taxele şi cu atât mai mult dacă sunt persoane cu averi foarte mari. Vrea să fiu sigură că acele averi au fost făcute în mod legal şi toate impozitele au fost plătite pentru banii care s-au câştigat.

 

CITEȘTE INTEGRAL: economica.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ