ECONOMICA.NET: Nicio autostradă propusă de Guvern nu se află în reţeaua principală europeană

| 02 oct, 2014

Tronsoanele de autostradă propuse în Masterplanul guvernului pentru finanţare europeană nu se află în reţeaua principală continentală de transport, acolo unde UE finanţează lucrările. România riscă să nu primească bani pentru realizarea lor, scrie Economica.net.

Niciunul dintre cele cinci viitoare tronsoane de autostradă cuprinse în Masterplanul General de Transport, care au fost trimise deja de guvern Comisiei Europene, nu se află pe vreun cordidor de transport din reţeaua principală a coridoarelor europene (TEN-T core), ci doar pe reţeaua extinsă (TEN-T comprehensive), ceea ce creşte riscul ca aceste noi autostrăzi să nu fie neapărat finanţate în procent de 85% din fonduri europene.

În reţeaua TEN –T core, cea considerată prioritară de Comisia Europeană la nivel continental, România este traversată de fostul coridor IV pan european (actualmente TEN-T prioritar 7), de la Constanţa la Nădlac, prin Bucureşti, Piteşti, Sibiu, Sebeş, Timişoara, Arad.

Or, în Masterplanul guvernului, autostrada care să lege România de Occident este prin Ploieşti şi Braşov, nu prin Piteşti. Cu alte cuvinte, autostrada Piteşti-Sibiu nu se mai face, cu toate că este inclusă în reţeaua TEN-T core, dar se propune Ploieşti-Comarnic-Braşov-Sibiu, care este pe reţeaua TEN-T comprehensive (extinsă).

Citiţi mai multe pe ECONOMICA.NET.

Citeşte şi: 150 mil. Euro pentru finanţarea IMM-urilor cu producţie de export

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ