ECONOMICA.NET: O firmă din Panama, cu conexiuni spre Ion Ţiriac, a pus sechestru pe acţiunile lui Adrian Sârbu

| 15 apr, 17:40

O firmă înregistrată în Panama în anul 1983 a instituit sechestru pe acţiunile deţinute, direct şi indirect, de proprietarul Mediafax, Adrian Sârbu, la cele mai importante firme ale sale cu activităţi în media. Acţiunea vizează recuperarea unei datorii de circa 5 milioane de euro, scrie Economica.net.

Compania Evington Finance Corp a instituit sechestru pe acţiunile deţinute de Adrian Sârbu la 15 societăţi cu activitate în domeniul mass-media, advertising şi film, arată datele publicate în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, consultată de Economica.net. Măsura asiguratorie vizează firmele prin care Sârbu controlează imperiul său media, cele mai importante fiind Alerria Business Consulting (unde deţine 95% din titluri) şi Alerria Management Company (87% din titluri).

Alerria Management, care şi-a cerut insolvenţa în 26 ianuarie anul acesta, este firma care deţine şi administrează grupul de presă Mediafax, ale cărui instituţii simbol sunt agenţia cu acelaşi nume, ziarul electronic Gândul şi publicaţia de business Ziarul Financiar. În prezent , grupul lui Adrian Sârbu parcurge o perioadă dificilă, mai mulţi foşti directori fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală sau delapidare de fonduri. De altfel, Adrian Sârbu se află în acest moment în arest preventiv.

Firma care a cerut sechestrul pe acţiunile lui Sârbu, o companie înfiinţată în Panama în anul 1983, are legături atât cu lumea drepturilor TV cât şi cu cea a tenisului, două zone de interes pentru cel mai bogat român, Ion Ţiriac. Mai mult, numele Evington Finance Corp, apare ,cu părţi egale, alături de organizatorii unora dintre cele mai importante turnee de tenis din lume, în acţionariatul Tennis Properties Limited, firmă care se ocupă cu comercializarea drepturilor de televizare pentru turneele  din circuitul ATP. Director executiv al acestei firme a fost, timp de zece ani, nimeni altul decât Mark Webster, o persoană apropiată atât de Ion Ţiriac cît şi de Pro Tv-ul din perioada Adrian Sârbu. Reamintim că principalul aliat şi finanţator al lui Adrian Sârbu în perioada de început a Pro TV a fost Ion Ţiriac.

Citeşte mai multe pe Economica.net.

Citeşte şi: Adrian Sârbu, cu sacoşa verde în spate la Parchet: "Ce am aici?"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ