Economica.net: Oferta asiguratorilor români împotriva furturilor auto din Bulgaria

| 30 iul, 2014

Furtul mașinilor este deja un fenomen în Bulgaria și nu de puține ori victime au fost turiști din România. Din acest motiv, unele firme de asigurare de la noi exclud de la plata daunelor evenimentele petrecute pe teritoriul țării vecine.

Trei dintre cele mai importante firme de asigurare din România tratează în mod special furtul automobilului pe teritoriul Bulgariei, fie că îl exclud total de la plata daunei fie că introduc o franșiză. Potrivit datelor ECONOMICA.NET, Carpatica nu despăgubește deloc asigurații în caz de furt pe teritoriul țării vecine în timp ce Groupama și Generali percep o franșiză de 10% și, respectiv, 20%. Franșiza presupune ca asiguratul să își asume o parte din risc, scrie Economica.net.

În cazurile de mai sus, dacă asiguratului îi este furată mașina el va primi cu 10% și, respectiv, 20% mai puțin decât valoarea asigurată. Dacă cele trei societăți citate mai sus aplică un tratament special în cazul tuturor produselor de tip CASCO(inclusiv în cazul polițelor scumpe de tipul full CASCO), alte societăți aleg să trateze în mod special Bulgaria doar pentru produsele mai ieftine. Omniasig, de exemplu, are în portofoliu o poliță denumită CASCO Express care costă cât un RCA și care acoperă un singur risc adică cel de coliziune pe teritoriul țării. Produse asemănătoare, fără acoperire în afara țării, au în portofoliu și Astra Asigurări, Asirom sau Euroins.

Citește mai mult pe Economica.net.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ