Economica.net: Pragul de deţinere de 5% de la SIF-uri va fi eliminat

| 07 oct, 2014

Acţionarii Societăţilor de Investiţii Financiare pot deţine, legal, oricâte acţiuni SIF doresc, iar fiecare SIF este liberă, dacă doreşte, să stabilească propriul prag de deţinere.

Un proiect de act normativ modifică legea pieţei de capital, iar pragul de deţinere de 5% de la SIF-uri va fi eliminat, scrie Economica.net.

Iată articolul care apare în noul text de lege, aflat momentan la stadiul de proiect:

"Articolul 286(1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

Art. 286(1) - (1)Orice persoană poate dobândi cu orice titlu sau poate deţine, singură ori împreună cu persoanele cu care acţionează în mod concertat, acţiuni emise de către societăţile de investiţii financiare (S.I.F.) rezultate din transformarea fondurilor proprietăţii private, în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la societăți și piața de capital şi cu cele ale actelor constitutive ale respectivelor S.I.F.

(2) În cazul în care actele constitutive ale unei S.I.F. prevăd existența unor limitări de deținere raportate la capitalul social al respectivei societăți sau a drepturilor de vot aferente, în termen de maximum 3 luni de la intrarea în vigoare a prezentului act normativ se va convoca adunarea generală extraordinară a acționarilor în condițiile prevăzute la art. 2863 care va hotărî cu privire la menținerea, eliminarea sau modificarea respectivelor prevederi".

Citeşte mai mult aici.

Tag-uri: piata de capital, sif
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ