Economica.net: Ţeapa FabricadeDiscounturi.ro: Libra Bank a oprit toate tranzacţiile

| 16 oct, 2014

Zilele acestea toţi ochii din online s-au îndreptat către un site care promite produse electronice şi IT&C la preţuri reduse şi cu 60%, FabricaDeDiscounturi.ro.

Nimic mai frumos decât un Black Friday în fiecare zi, dar sunând azi la numărul afișat pe site ne răspunde o doamnă foarte prietenoasă care dorește să ne explice mecanismul prin care se obțin astfel de reduceri.

La întrebarea noastră: "Cum puteți vinde un telefon Samsung Galaxy S5 cu 1.350 lei în loc de prețul lui mediu de 2.450 de lei?", răspunsul a fost unul halucinant: "Firma noastră are contract direct cu fabrica Samsung".

Modelul "ţepei" era unul simplu: un site Wordpress foarte ieftin, pe care erau anunţate vânzări de produse cu discounturi uriaşe. Plăţile se făceau doar online, prin Libra Bank, iar produsele ar fi urmat să fie livrate "în cel mult 4 săptămâni". Aparent, au fost făcute deja peste 14.000 de comenzi, şi există evaluări ale prejudiciului de 3 milioane de euro. Termenii şi condiţiile site-ului, acceptate fără să fie citite de clienţi, prezintă însă unele probleme majore: firma nu se obligă să returneze contravaloarea produsului, în cazul în care comanda este anulată, iar produsele puteau să întârzie peste cele 4 săptămâni produse, caz în care firma ar fi notificat clientul în termen de 30 de zile. Fimra E-FLASH SALES SRL care operează site-ul are, de asemenea, o prezenţă masivă în calupurile publicitare rulate pe toate televiziunile mari din România.

Ceea ce nu știe persoana de la vânzări care a răspuns întrebării noastre, sau se preface că nu ştie, este că Samsung Electronics, spre exemplu, nu vinde produse la ușa fabricii, nu vinde telefoane sub prețul de achiziție anunțat, iar producătorul din Coreea de Sud are mai multe fabrici unde se produc componente și mai multe linii de asamblare în diferite țări din Asia.

La solicitările noastre au răspuns şi cei de la Libra Bank, care ne-au anunțat că au blocat toate sumele tranzacționate către compania E-FLASH SALES SRL, deținută de cetățeanul israelian Ben Yehuda Yuval.

Citeşte mai mult pe Economica.net.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ