EDILII SUCEVENI au aprobat noi finanţări: se va construi o catedrală care va eclipsa toate bisericile din ţară

| 28 aug, 17:10

Consilierii locali suceveni au aprobat noi fonduri pentru lăcaşurile de cult din municipiu. Pe lângă milionul de lei promis catedralei ortodoxe ”Naşterea Domnului”, 100.000 de lei au fost alocaţi bisericii penticostale ”Filadelfia”, pentru reparaţii, în timp ce biserica ”Sfântul Simion” a primit din partea Primăriei Suceava suma de 26.000 de lei pentru construirea unei case mortuare, potrivit Adevarul.

Consilierii locali sucevenia au aprobat trei proiecte de hotărâre privind aprobarea sprijinului financiar pentru trei lăcaşe de cult din municipiul Suceava, respectiv Parohia ”Naşterea Domnului” – Catedrala Ortodoxă Suceava, Parohia ”Sfântul Simion” Suceava şi Biserica Penticostală Filadelfia Suceava. Potrivit proiectelor de hotărâre, municipalitatea suceveană acordă lăcaşelor de cult suma de 1.126.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie. Dintre aceştia, Catedrala ”Naşterea Domnului” primeşte suma cea mai mare şi anume un milion de lei. Parohiei ”Sfântul Simion” îi va fi alocată suma de 26.000 de lei, în timp ce Biserica Penticostală Filadelfia va primi suma de 100.000 de lei.

Dacă la biserica ”Sfântul Simion”, suma de 26.000 de lei este destinată pentru construirea unei case mortuare, cei 100.000 de lei alocaţi Bisericii Penticostale Filadelfia, vor fi utilizaţi pentru reparaţii ale lăcaşului de cult. În ceea ce priveşte proiectul pentru Catedrală, în raportul serviciului de specialitate este menţionat faptul că pentru primul milion de lei pe care Primăria l-a acordat în acest an pentru efectuarea lucrărilor la Catedrala ”Naşterea Domnului” – cea mai mare din provincie, Parohia a dovedit că a cheltuit banii conform celor declarate, susţinându-şi poziţia cu documente justificative. ”Adevărul” a arătat zilele trecute că pentru ridicarea celei mai mari catedrale ortodoxe din provincie au fost cheltuiţi, până acum, circa 2 milioane de euro, dintre care cei mai mulţi, 1,5 milioane de euro, au fost daţi de către Primăria Suceava.

Pentru a accelera ridicarea lăcaşului de cult, aceeaşi Primărie a acordat acest milion de lei, iar un alt milion de lei a fost solicitat de la Guvern. Chiar şi aşa, însă, banii nu vor fi suficienţi pentru finalizarea lăcaşului de cult, care va mai avea nevoie de circa 4 milioane de euro pentru pictarea bisericii.

Municipalitatea suceveană speră ca în luna octombrie a acestui an să aibă loc o primă slujbă de sfinţire a impunătorului lăcaş de cult construit în mijlocul oraşului Suceava. La începutul acestui an, consilierii locali suceveni au stabilit ca din bugetul primăriei către ”Cutură şi culte” să fie alocată suma de 3.049.600 de lei. Aproape în totalitate această sumă a ajuns la biserici, pentru diverse lucrări de reparaţii, întreţinere ori de construire.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ