Ședință crucială pentru hemoragia din ALDE

| 13 sep, 10:53

Atmosfera din interiorul ALDE continuă să fie extrem de tensionată și, în același timp, neclară. În numai câteva săptămâni, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a pierdut guvernarea, a rămas fără un candidat la alegerile prezidențiale și fără funcția de președinte al Senatului.

În plus, ALDE ar urma să piardă mai mulți membri care sunt nemulțumiți de conducerea partidului. În mod cert, se știe că, în afara lui Teodor Meleșcanu, exclus deja din partid, ar urma să fie dați afară și cei trei  membri ALDE care au acceptat nominalizările de miniștri în Guvernul Dăncilă.

Este vorba despre Grațiela Gavrilescu, Ștefan Băișanu și Ion Cupă. Acesta din urmă a acordat un interviu pentru RFI în care a încercat să explice cum a ajuns ALDE în această situație dificilă și de ce a acceptat nominalizarea în Guvernul Dăncilă, la doar câteva zile după ce a votat pentru ieșirea partidului său de la guvernare și ruperea alianței cu PSD.

Întrebat cum explică cele două decizii politice aproape diametral opuse pe care le-a luat în ultima perioadă, Cupă oferă un răspuns ambiguu: ”E adevărat că am votat în partid pentru ieșirea de la guvernare, dar după aceea mi-am asigurat libertatea de a discuta pentru că nu am mai votat absolut nimic și le-am spus că nu e bine... pentru că nu a fost discutată poziția mea”.

Totodată, Ion Cupă își motivează acțiunile politice, afirmând că, în momentul în care a votat pentru ruperea alianței cu PSD și ieșirea de la guvernare, nu știa că Tăriceanu nu va mai candida la prezidențiale. Cupă mai spune că, alături de alți colegi din partid, vrea să readucă ALDE ”pe drumul cel bun”, susținând că ieșirea de la guvernare nu a fost cea mai bună alegere.

În acest context, cu mai multe filiale care cer Congres, Tăriceanu i-a chemat pe membrii ALDE la o ședință.

Tag-uri: alde, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ