ȘEDINȚĂ DE GUVERN: se dezbat programele naționale de sănătate pentru 2017 și 2018

| 30 mar, 12:17

Guvernul urmează să aprobe în ședința de joi programele naționale de sănătate pentru anii 2017 și 2018.

Totodată, pe ordinea de zi figurează și modificarea OUG nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în acest an, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative, iar un alt proiect de OUG aflat pe agenda Executivului vizează adoptarea unor măsuri fiscal — bugetare.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, în cadrul ședinței se va supune aprobării și un proiect de hotărâre pentru completarea HG 720/2008 privind Lista cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Un alt proiect ce va fi adoptat de Guvern privește completarea art. 10 din HG 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Cabinetul Grindeanu ar urma să adopte, printr-o hotărâre, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2017 pentru Administrația Națională ''Apele Române'', aflată în coordonarea Ministerului Apelor și Pădurilor.

Guvernul va decide, de asemenea, și asupra unor eliberări sau numiri de prefecți și subprefecți.

Tot în ședința de joi se va discuta și un memorandum cu tema: Solicitarea Ministerului Apărării Naționale către Parlamentul României privind obținerea aprobării prealabile pentru inițierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ