ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ a coaliției. PSD încearcă să convingă ALDE să renunțe la Viorel Ilie

| 13 oct, 09:56

Ședință de urgență a coaliției. PSD încearcă să convingă ALDE să renunțe la Viorel Ilie. Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că partidul nu poate fi de acord cu o eventuală demisie a lui Viorel Ilie din Guvern, întrucât acesta a primit deja sprijinul politic al ALDE, iar Senatul a respins cererea DNA care viza urmărirea sa penală.

"Nu ştiu dacă Liviu Dragnea îmi împărtăşeşte opinia", a spus acesta. Întrebat dacă va ieşi de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu nu a răspuns clar.

"Nu putem fi de acord cu vreo propunere de demisie a lui Viorel Ilie pentru că i-am acordat sprijinul politic”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei conducerii ALDE, referindu-se la decizia adoptată în urmă cu două săptămâni privind susţinerea în continuare a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, în pofida dosarului deschis de către DNA.

Tăriceanu a apreciat că este justificat argumentul lui Mihai Tudose privind remanierea unor miniştri din considerente de performanţă, dar l-a contestat pe cel privind problemele penale ale unor miniştri.

"Punctul de vedere al ALDE este foarte clar. Am găsit atâtea informaţii şi dovezi legate de abuzuri ale colegilor doamnei Kovesi, încât ne întrebăm care este respectul pentru lege al acestei instituţii. (...) DNA şi-a pierdut credibilitatea. Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României cum îi convine", a declarat Tăriceanu.

El s-a referit şi la faptul invocat de către premierul Tudose, privind temerile oficialilor europeni în cazul miniştrilor care se ocupă de fonduri europene, liderul ALDE precizând că nu este cazul lui Viorel Ilie.

"Cred că şi premierul trebuie să ţină cont de argumentele prezentate. Motivele pentru care doreşte ca cele două doamne (Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh - n.red.) să plece din Guvern, în cazul ministrului Ilie nu se aplică. Mă aştept ca după reuniunea PSD să avem o discutie cu premierul Tudose în care să-i prezint în detaliu concluziile noastre”, a spus Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ