Eduard Hellvig ar putea fi audiat într-un dosar al DNA

| 11 mar, 13:28

Eduard Hellvig, directorul SRI, ar putea fi audiat în instaţă, în calitate de martor, pe tema evenimentelor din vara anului 2012, când USL a încercat să-l demită pe preşedintele Traian Băsescu.

Dosarul Referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, instrumentat de DNA, este în faza de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, cel care a coordonat campania pentru referendum, a fost trimis în judecată săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut audierea premierului Victor Ponta şi a 18 coordonatori județeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012. Ponta şi o parte dintre liderii PSD au fost deja audiaţi în calitate de martori, dar lucrurile s-ar putea să nu se oprească aici.

În faţa instanţei, Victor Ponta a amintit şi de rolul PNL la referendum. Coordonatorul campaniei din partea liberalilor a fost Eduard Hellvig, actualul director al SRI. Potrivit Antena 3, acesta ar putea fi chemat la ÎCCJ pentru a depune mărturie în dosarul lui Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Ponta, întrebat de instanţă dacă a primit sms la referendum: Ştiam că sunt exclusiv îndemnuri la vot

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri după ce a fost audiat ca martor în dosarul referendumului că a spus adevărul în fața instanței și că dacă ar fi avut ocazia să facă aceste declarații și în fața procurorilor, acest dosar nu ar mai fi existat.

”A fost foarte bine. Dacă aș fi avut ocazia să spun în fața procrorului ce am spus astăzi, poate că nu exista acest dosar. Am spus avevărul si numai adevaărul”, a precizat Ponta.

Totodată, liderul PSD a ținut să sublinieză că deciziile luate cu privire la organizarea referendumului din 2012 au fost decizii politice, care nu pot fi sancționate de Codul penal.

Citeşte şi: Ponta, despre "ghinionul" lui Dragnea în Dosarul Referendumului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ