Eduard Hellvig, viitorul şef SRI, mesaj de GROAZĂ pentru corupţi

| 19 feb, 18:29

Eduard Hellvig a fost nominalizat pentru şefia Serviciului Român de Informaţii de către preşedintele Klaus Iohannis. Hellvig a afirmat la scurt timp după anunţ că se simte "onorat de încrederea acordată de Preşedintele României".

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Eduard Hellvig, propunerea pentru şefia SRI

"Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o Președintele României, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru funcția de director al Serviciului Roman de Informații. Sper ca, la rândul lor, membrii Parlamentului mă vor considera potrivit pentru a îndeplini această responsabilitate.

Interesul național înseamnă, în actuala etapă a democrației românești și conform voinței cetățenilor, consolidarea statului de drept. De aceea, cred că prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanței - în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, dar și al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale.

Țin, totodată, să precizez de pe acum că sunt ferm convins că o democrație funcțională are resorturile necesare pentru ca statul și propriii cetățeni să se afle întotodeauna de aceeași parte a baricadei. Cu o condiție: ca toate instituțiile să acționeze conform regulilor democrației și ale societății deschise", a scris Eduard Hellvig, pe Facebook.

Citeşte şi:
Cine este Eduard Hellvig, viitorul director al SRI. Declaraţia de avere a lui Eduard Hellvig

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ