Efectul discursului lui Dan Şova din Parlament. "Halucinant, am ascultat cutremurat"

| 25 mar, 12:45

Senatorul Tudor Barbu a declarat miercuri, în plenul Senatului care dezbate cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova, că discursul acestuia l-a determinat să se gândească la un posibil abuz.

El a spus că este "halucinant" dacă împotriva lui Dan Șova se săvârșește "acest grav abuz".

"Domnul Șova este o parte a suveranității poporului român în stat, adică reprezentantul celor care l-au trimis prin vot aici. Spun asta ca să nu creadă nimeni că PNL nu înțelege instituția imunității parlamentarilor. Eu am ascultat cutremurat ceea ce a spus Dan Șova (...) pentru că pe mine și, probabil, pe mulți dintre dumneavoastră m-a dus cu gândul că suntem în fața unui abuz. (...) Dacă există un abuz atât de grav în cazul domnului Șova, care instituție îl face și ce implicare politică este în spatele lui? Pentru că să ataci atât de violent un senator al partidului care guvernează România este halucinant.

Se uită Europa la noi și se crucește. Cum adică? Ministrul Justiției este coleg de partid cu domnul Șova, președintele României nu poate invocat, Guvernul României nu poate fi invocat, sper, ca furnizor de abuz în cazul domnului Șova. Cine face acest grav abuz fără a fi justificat?", s-a întrebat Barbu.

El a adăugat că, în situația unui abuz, își pune problema modului în care se raportează ca cetățean și senator la Justiție ca putere a statului.

"Dacă suntem în fața unui abuz pe care eu l-am ascultat ca și cum am fi la limita unei poliții politice, mă cutremură altceva: cum mă situez eu în raport cu Justiția, dacă una dintre cele mai puternice instituții ale acestui mecanism juridic, DNA, este la limita poliției politice, pentru că aici suntem", a susținut el, adăugând că instituția imunității reprezintă în foarte multe țări civilizate, dar și în România "o protecție firească" a demnitarilor în cazul unor abuzuri.

Citeşte şi: Dan Şova a surprins în Parlament. Declaraţia cu care o trage în jos pe Alina Gorghiu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 14:16
crina
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
25 mar, 13:21
daciada sarbu
Senatoarea Ruxandra Jipa l-a dat pe Sova cu mir pe cap pentru a-i purta noroc in momentul votului decisiv

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ