Efectul miraculos al CAISELOR. Ce se întâmplă dacă te dai pe faţă cu aceste FRUCTE de VARĂ

| 10 iun, 2014

Caisul este originar din China si are o mare arie de raspandire, fiind cultivat in Europa, America si Asia. Caisul are fructe foarte bogate in elemente nutritive parfumate si gust deosebit de placut. Fructele proaspete contin cantitati apreciabile de vitamina A (250 miligrame la 100 de grame de fructe), vitamina C, vitaminele B1 si B2. Caisele proaspete au o valoare energetica de 50 kcal la 100 de grame, iar cele uscate de 306 kcal.

Caisele sint fructe care contin aproape 95% apa fiind de obicei recomandate in dietele de slabit. Dar, pe linga continutul de apa aceste fructe au o multime de vitamine si minerale, si nu in ultimul rind betacaroten. Sucul caiselor patrunde adinc in piele improspatind-o si hranind-o astfel ajutand la intinderea ridurilor fine. Folositi fructe sanatoase si foarte bine coapte in prepararea retetelor pentru pielea obrazului.

* O caisa se rupe in doua, se arunca simburele, apoi se freaca usor pe fata. Sucul si partea carnoasa vor fi mentinute pe fata pina se usuca, circa 20 de minute, dupa care obrazul se va clati cu infuzie calduta de musetel, tei sau cu apa obisnuita. Acest procedeu poate fi facut de 3-4 ori pe saptamina, alternind fructele sau combinindu-le cu argila.

* Pentru tenurile lipsite de suplete si prospetime caisele foarte bine coapte au proprietati hranitoare si tonifiante, datorita continutului lor bogat in betacaroten.

* Caisa este o buna tonifianta si pentru tenului normal si gras cu pete negre, cu tendinta spre acnee. Se foloseste sucul proaspat cu care se fac lotionari sau se prepara masti din caise proaspat zdrobite ametsecate cu argila. O masca se poate obtine din doua caise mari, bine coapte care se decojesc de pielite, se strivesc intr-un vas de sticla sau portelan cu o spatula de lemn. Miezul zdrobit se amesteca cu 2-3 linguri de iaurt. Amestecul obtinut se intinde pe obraz cu virful degetelor si se mentine aproximativ 20 de minute.

* Pentru orice tip de ten : o jumatate de galbenus de ou se amesteca cu o lingurita ulei presat la rece de floarea soarelui sau masline, pina ce se obtine un pic de maioneza. Se adauga o lingurita de miere de mai si pulpa zdrobita a unei caise bine coapte. Produsul se aplica pe ten si decolteu timp de 20-30 de minute.

* Caisele readuc stralucirea tenului obosit. Se face o pasta din 3 caise proaspete si fara pielite, o lingurita ulei presat la rece si o lingurita smintina. Cu acest amestec se maseaza usor obrazul cu miscari circulare in sensul acelor de ceasornic, se lasa putin sa patrunda in piele si se clateste fata cu apa calduta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ