Șeful Cancelariei Prezidențiale, atac dur pe Facebook: "Ultima găselniţă a unor băsişti rămaşi orfani"

| 21 apr, 12:58

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a reacţionat, pe Facebook, după ce în spaţiul public a fost lansată afirmaţia potrivit căreia președintele Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări, fără a avea un temei constituțional pentru a face acest lucru.

”Consultări cu partidele politice parlamentare, Chiar daca unii au descoperit chestia cu "baza constitutionala". Ultima gaselnita a unor basisti ramasi orfani....Tema: reforma electorala...”, îi transmite Dan Mihalache șefului de la Evenimentul Zilei, Dan Andronic, cel care a spus că președintele Klaus Iohannis încalcă Constituția atunci când cheamă partidele la Cotroceni pentru consultări. 

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre consultările de la Cotroceni: În mod categoric s-a încălcat Constituția

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, luni, în conferinţa de presă, de la Cotroceni, în baza cărui articol din Constituţie a organizat consultările cu partidele.

"În baza atribuţiei mele de a negocia între componentele statului şi societate civilă. (...) Da, cred că dacă vorbim despre o discuţie sau despre consultări nu este nevoie de un articol special. Orice partid invitat putea să vină sau să nu vină şi constat cu bucurie că lumea a venit. (....) A fost total în cadrul constituţional", a răspuns Iohannis.

Jurnalistul Dan Andronic a comentat declaraţiile şefului statului, susţinând că nu există în Constituție o prevedere care să legitimeze gestul președintelui de a chema partidele la negocieri.

"Am căutat mai departe și în articolul 103 în Capitolul III dedicat Guvernului am descoperit, spre deosebire de consilierii lui Klaus Iohannis, că Președintele poate convoca partidele politice. Într-un sigur caz. Atunci când desemnează un candidat la funția de prim-ministru. Și doar atât. „În rest nu am mai găsit nimic. Ceea ce înseamnă că în momentul în care, din motive politicianiste, Klaus Iohannis (sau consilierii săi) au decis să nu cheme la consultări președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților, alături de Birourile Permanente, au încălcat Constituția. Sau mai corect și blând spus, nu au citit Constituția României. Ceea ce este cam același lucru", a spus Andronic.

Citeşte şi: Consultări la Cotroceni: Klaus Iohannis discută cu partidele politice. Declaraţia lui Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ