Cererea de ARESTARE a Elenei Udrea, RESPINSĂ. Deputații juriști au aprobat doar URMĂRIREA PENALĂ

| 23 oct, 08:23

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a aprobat, vineri, cererea procurorilor privind urmărirea penală a Elenei Udrea. Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

UPDATE 13:30 Deputații juriști au respins, vineri, cererea procurorilor DNA de retinere si arestare preventiva a Elenei Udrea dar au fost de acord cu urmarirea penala a deputatului.

Cererea DNA privind arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată, iar plenul va decide în privința acestei solicitări, a anunțat vineri vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

In comisie s-a discutat daca se poate aproba o arestare fara sa inceapa urmarirea penala, acesta fiind motivul respingerii solicitarilor DNA de retinere si arestare preventiva

UPDATE 13:00 Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat, vineri, un raport favorabil cererii procurorilor privind urmărirea penală a Elenei Udrea. Udrea a fost prezentă la şedinţă împreună cu avocatul său, Alexandru Chiciu.

Comisia juridică va redacta două rapoarte: unul pentru urmărire penală şi altul pentru reţinere şi arestare preventivă.

Cererile urmează să intre la votul final în plenul de miercurea viitoare al Camerei Deputatilor. Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

UPDATE 12:30 Elena Udrea ar fi recunoscut, vineri, la audierile din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, in noul dosar DNA, ca genti cu bani au ajuns la PDL, anunta Romania TV.

Ea ar fi spus ca au existat genti cu bani de la Bogdan Buzaianu si s-ar fi plans ca o infunda oamenii pe care i-a pus in functii, potrivit sursei citate.

UPDATE 10.00 Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care se analizează cererile privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și arestării preventive în cazul Elenei Udrea a început la ora 11.30.

"Ca procedură vom discuta în urgență fiecare capăt de cerere, încuviințarea începerii urmăririi penale, reținere și arestarea. Vom avea trei buletine de vot pentru fiecare capăt de cerere, dar comisia va face două rapoarte, unul pe încuviințarea începerii urmăririi penale și unul pe reținere și arestare, dar se va vota pe fiecare în parte", a menționat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

UPDATE 9:50 Elena Udrea a ajuns la Parlament, la Comisia Juridică, unde își va studia dosarul în care este acuzată de fapte de corupție.

Udrea a confirmat faptul că va merge și la comisie, la ora 11.30.

Deputata a precizat că singurul denunț al său a fost formulat de Ana Maria Topoliceanu, în ambele spețe, dar dosarul "nu doar pe astea se bazează".

"Ați mai văzut pe cineva la care se încearcă arestarea a treia oară în câteva luni?", a subliniat Udrea care a precizat că se așteptă "la foarte multe".

Întrebată dacă dosarul său și cererea DNA privind reținerea și arestare are legătură cu revenirea în politică a lui Traian Băsescu, Udrea a declarat că "este o coincidență foarte ciudată. Și data trecută m-au arestat cu trei zile înainte de Congresul PMP, și acum la fel. Cred că îmi aduc ghinion Congresele. O să le spun să nu mai facă. Dosarul are legătură cu PNL, nu cu Traian Băsescu".

În momentul în care i s-a adus la cunoștință că există informații potrivit cărora și Vasile Blaga ar fi implicat, deputata a răspuns că nu poate spune dacă este adevărat sau nu, dar "în general nu știu de ce numai eu sunt chemată să dau explicații pe denunțurile tuturor celor care s-au decis să scape dând vina pe Elena Udrea. Am fost ministru, în conducerea partidului, dar numai Udrea în țara asta?".

"Denunțuri nu fac, dar nu o să mint organele de cercetare penală. O să spun adevărul despre aceste două spețe. Într-o săptămână au apărut vreo șase cereri de arestare. (...) Demersul anticorupție e binevenite și nu are nicio legătură cu ce mi se întâmplă mie. Ministerul pe care îl gestionam avea al nouălea buget din tot guvernul. Înțeleg că acum ciuta anticorupție e Elena Udrea, trebuie să îi facem dosare, să o arestăm", a lămurit politicianul.

Despre faptul că a declarat că este de acord cu urmărirea penală, deputat a precizat că "există vreo țară normală la cap în care să arestezi un om preventiv de atâtea ori? Sunt în control judiciar, nu sunt un pericol social. Devin un pericol social de săptămâna viitoare? E lipsit de sens ce se întâmplă. Eu mă aștept la foarte multe".

Elena Udrea şi-a studiat timp de şase ore dosarul de peste 1.800 de pagini.

Udrea susţine că nu existe stenograme cu ea în dosar şi că de fapt întreg rechizitoriul este neclar.

Mai mult, Udrea neagă faptul că fostul soţ, Dorin Cocoş, ar fi denunţat-o procurorilor, aşa cum s-a vehiculat. De altfel, Elena Udrea a spus că va reveni şi azi să continue analizarea documentelor.

Citeste si: EXPLOZIV! Traian Băsescu apare în dosarul Elenei Udrea de la DNA

În acest nou dosar, procurorii o acuză pe fostul ministru al Turismului că a primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu cinci milioane de dolari ca să-i înlesnească semnarea unui contract de energie cu statul. Elena Udrea spune că se încearcă încă o dată arestarea sa, deşi nu reprezintă un pericol social.

Udrea a adăugat că nu a pretins niciodată vreun ban de la Bogdan Buzăianu, cel care i-ar fi trimis în 2012 la sediul de partid o valiză cu aproape patru milioane de dolari, în schimbul unui contract cu Hidroelectrica.

În acest dosar apare şi numele fostului preşedinte Traian Băsescu, susţine social democratul Claudiu Florea, unul dintre deputaţii de la Comisia Juridică care au studiat rechizitoriul procurorilor DNA.

Votul în plen privind ridicarea imunităţii deputatei Elena Udrea se va da cel mai probabil miercurea viitoare.

Citeste si: Elena Udrea despre noile sale dosare: Cronologia este imprecisă. Nu sunt un pericol social

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 21:17
gheorghe
locuri de munca
Oferta serioasa de lucru la domiciliu! Din multitudinea de oferte, aici aveti certitudinea ca totul e extrem de serios. Va asiguram contract de comision, transparenta si instruire pas cu pas, in asa fel incat dvs sa va desfasurati in cele mai bune conditii activitatea si sa castigati bani. Insistam ca numai persoanele foarte serioase sa solicite detalii la adresa de email: [email protected]
23 oct, 18:34
viorica
Super-oportunitate de castig la domiciliu! Avem nevoie de cei mai seriosi oameni, pentru cel mai serios program de lucru la domiciliu! Cerinte: varsta minima de 18 ani, cunostinte minime de folosire a calculatorului, de lucru cu documente word si pdf, de navigare pe internet, de utilizare a email-ului. Oferim instruire gratuita, pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa solicite detalii la adresa de email:[email protected]
23 oct, 09:58
Elena
sellectam colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condiții: calculator, conexiune la internet, studii medii cel putin, cunostinte de operare cu documente word si pdf, seriozitate, dorinta de a invata ceva nou. Asiguram: instruire gratuita si indrumare pas cu pas, contract de comision. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
23 oct, 09:34
mihail30
Bani acum, simplu si convenabil !
Bani online! Daca v-ati saturat sa cautati oferte cu adevarat serioase, acum e timpul sa va opriti, pentru ca aici veti gasi ceva ce e deja demonstrat! Puteti castiga bani online, cu un efort inteligent, in timpul liber! Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, sa stiti sa folositi emailul, documente word si pdf. Tot aici veti invata totul gratuit! Numai cand va hotarati cu seriozitate, cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ