Elena Udrea este de acord cu predarea religiei în şcoli

| 15 sep, 2014

Prezentă la Şcoala de Vară a organizaţiei de Tineret a PMP, Elena Udrea a afirmat că este de acord cu predarea religiei în şcoli.

Prezidenţiabilul PMP a argumentat că tinerii au nevoie de repere morale.

"Cred că societatea românească are nevoie de valori şi de repere morale, astăzi mai mult ca altădată. (...) Religia în şcoli poate fi o garanţie a sănătăţii morale a acestui popor, prin promovarea valorilor şi perceptelor creştine. Mai mult, având un popor credincios în proporţie covârşitoare, cred că este nevoie de reconsiderarea rolului bisericii în societate. Trebuie început prin reaşezarea relaţiei stat-biserică, având ca scop binele oamenilor, şi nu al liderilor politici ori al celor religioşi", a spus Elena Udrea, potrivit capital.ro.

În contrast, în urmă cu câteva zile Monica Macovei, de asemenea, candidat la alegerile prezidenţiale, spunea că îşi doreşte ca în locul religiei elevii să înveţe istoria religiilor.

"Religia nu are ce cauta in scoli, ci istoria religiilor ar trebui sa fie introdusa", a spus Macovei.

Citeşte şi: Ora de religie în Uniunea Europeană. În ce state membre se studiază RELIGIA în şcoli

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 sep, 2014
BOR Breaking News
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele Ciocănitoarei Woody şi mantia Cuviosului Superman.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ