Elena Udrea îl ATACĂ pe Iohannis: PMP nu este invitat la Cotroceni pentru că nu îl elogiază pe preşedinte

| 26 ian, 15:06

Președintele PMP, Elena Udrea, susține că formațiunea sa nu a fost invitată la consultările de miercuri de la Palatul Cotroceni pe tema legislației electorale pentru că nu este de acord cu Klaus Iohannis.

"Domnul Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări și nici de data aceasta nu a invitat PMP, sub același pretext că Partidul Mișcarea Populară nu este partid parlamentar. Este un partid care are parlamentari în Parlamentul României (...).

Evident că este doar un pretext și motivul pentru care PMP nu este invitat la Cotroceni este că nu suntem de acord întru totul, întotdeauna și nu ne exprimăm în termeni elogioși la adresa activității domnului Klaus Iohannis, așa cum este dânsul obișnuit să se întâmple", a declarat Udrea după ședința de luni a Consiliului Executiv Național al PMP, conform Agerpres.

Citeşte şi: Victor Ponta: PSD propune un sistem mixt de tip german pentru alegerea Parlamentului

Udrea a precizat că, în ceea ce privește alegerile locale, PMP susține întoarcerea la două tururi de scrutin.

"PMP, fiind un partid care nu are baroni locali, are un punct de vedere care cred că este corespunzător, în acord cu ceea ce își doresc românii, mai ales cu cei care au ieșit la vot pe 16 noiembrie.

PMP susține întoarcerea, în ceea ce privește alegerile locale, la două tururi de scrutin și, în ceea ce privește alegerile parlamentare, susținem întoarcerea la votul pe listă — 300 de parlamentari, așa cum s-au exprimat românii de două ori la referendum. Și în situația în care vom reuși modificarea Constituției, desigur, și Parlament unicameral, dar până atunci, pentru a nu bloca reforma electorală, susținem întoarcerea la votul pe listă și un parlament de 300 de parlamentari", a adăugat liderul PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ