Elena Udrea nu scapă de arest! PNL şi PSD au anunţat că vor vota pentru ridicarea imunităţii

| 21 oct, 13:40

Partidul Național Liberal (PNL) a anunțat miercuri că va vota favorabil în Parlament cererile DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a unor parlamentari și că nu va face excepție nici în cazul fostului ministru Elena Udrea.

"Partidul Național Liberal rămâne consecvent unei atitudini corecte pe care încearcă să o impună drept etalon în modul în care Parlamentul se raportează la cererile de ridicare a imunității venite din partea Justiției", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de PNL.

Liberalii subliniază poziția politică "tranșantă" și "consecventă" de a vota favorabil cererile de acest fel adresate Parlamentului indiferent de numele persoanei în cauză sau de apartenența politică a acesteia.

Citeşte şi  Dragnea: PSD va vota pentru ridicarea imunității parlamentare a Elenei Udrea

"Spre deosebire de PSD, PNL a votat favorabil solicitările DNA, chiar și atunci când a fost vorba de parlamentari liberali. PSD nu și-a respectat propria rezoluție privind criteriile de integritate și a făcut tot posibilul pentru ca senatorul social-democrat Dan Șova și, implicit, premierul Victor Ponta, să nu ajungă în fața unui judecător care să se pronunțe în cazul lor", se menționează în comunicatul citat de Agerpres.

PNL susține că PSD "a dovedit o atitudine ipocrită față de opinia publică", întrucât una a afirmat public și cu totul altceva au votat parlamentarii săi.

Citeşte şi:  Comisia juridică se reunește vineri în cazul ELENEI UDREA. Plenul decide săptămâna viitoare dacă Udrea va fi ARESTATĂ


"PNL consideră, însă, spre deosebire de PSD, că egalitatea tuturor cetățenilor români în fața legii trebuie să primeze. Parlamentarii nu trebuie și nu pot fi mai presus de lege. Dacă un cetățean român poate fi cercetat de Justiție, în condiții legale, Parlamentul nu trebuie folosit politic de parlamentari ca un scut de apărare împotriva Justiției", se conchide în comunicat.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marți Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Șefa DNA a transmis procurorului general al României referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea, la data faptelor ministru în Guvernul României, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni în exercițiul funcției: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Tag-uri: DNA, elena udrea, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ