ELENA UDREA se pregăteşte de ATACURI dure

| 06 apr, 16:29
Avocatul Marius Striblea a anunţat că ELENA UDREA intenţionează să sesizeze organismele statale, dar şi organizaţiile neguvernamentale care se ocupă de monitorizarea drepturilor omului. Toate acestea în legătură cu utilizarea abuzivă a măsurii arestului preventiv şi practica denunţurilor.

“Incepand de astazi, doamna Udrea isi propune sa aduca la cunostinta organismelor internationale, atat statale cat si neguvermentale, modul in care se prezinta justitia romaneasca in acest moment, modul in care este utilizat in mod abuziv arestul preventiv, modul in care multi aleg sa faca denunturi, ceea ce viciaza profund actul de justitie in Romania si se ajunge de multe ori la rezultate neconforme cu realitatea”, a spus Marius Striblea.

“Modul in care se prezinta astazi justitia este un mod peste care nu se mai poate trece. S-a ajuns in situatia in care arestul preventiv este regula. Acum arestul preventiv nu duce decat la formularea de denunturi. Arestul preventiv s-a transformat intr-o pedeapsa anticipata. Nu mai exista niciun motiv legal ca doamna Udrea sa continue cercetarea in stare de arest”, a mai spus avocatul.

“In Romania, drepturile omului sunt puse la zid. A ajuns inculpatul sa-si demonstreze nevinovatia. Cat de splendida este justitia romaneasca”, a adaugat Marius Striblea.

Citeşte şi:  Elena Udrea asaltează judecătorii cu cereri. Care este ultima dorinţă a fostului ministru

Marius Striblea a mai anuntat ca audierile de luni “au infirmat definitiv teza cum ca Gheorge Nastasia a dus o geanta ministrului”.

“S-a stabilit ca regula ca nimeni nu intra la ministru cu alt obiect decat foi, documente. Pe de alta parte, secretara ministrului nu l-a vazut niciodata pe Nastasia cu vreo geanta in mana nici in general, nici in octombrie 2011 in special. Sunt elemente noi pe care le vom folosi cu ocazia cererii de inlocuire a arestului preventiv pe care ICCJ o va judeca vineri”, a declarat Striblea.

Mai multi martori au fost audiati luni la DNA, in DOSARUL “GALA BUTE”.

ELENA UDREA a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o cerere prin care solicita inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, in dosarul “Gala Bute”. Cererea a fost inregistrata pe 3 aprilie, iar termenul de judecata a fost stabilit pentru 10 aprilie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ