Elena Udrea şi Klaus Iohannis anunţă cum vor să facă împreună Guvernul

| 21 aug, 2014

În ciuda declaraţiilor lui Klaus Iohannis prin care a anunţat că nu va colabora cu Traian Băsescu sau cu PMP, între discursul liberalului şi şeful statului există o simetrie ce nu poate fi ignorată. Mai mult, de la o vreme încoace, Klaus Iohannis şi Elena Udrea par a avea aceleaşi intenţii cu privire la reconfigurarea puterii după alegerile prezidenţiale.

Klaus Iohannis preşedinte. După ce luni a declarat în cadrul unui interviu pentru cotidianul Puterea că îndată ce va ajunge la Cotroceni, ACL va depune moţiune de cenzură pentru a demite cabinetul condus de Victor Ponta, miercuri Klaus Iohannis şi-a reiterat poziţia la Piteşti. Mai exact, liderul liberal a afirmat că actualul guvern va fi schimbat în urma unei moţiuni de cenzură, ca urmare a reconfigurării din toamnă a scenei politice, generate de câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Klaus Iohannis.

„Esenţa de a fi a unui partid politic este de a ajunge la putere şi de a guverna. Aceasta este o constatare, nu este un lucru nici pozitiv, nici negativ (...) În măsura în care voi fi ales preşedinte al României, este evident că partidele vor încerca să reaşeze scena politică. Putem să ne imaginam ca la un moment dat Guvernul Ponta poate sa plece prin motiune de cenzură", a declarat candidatul ACL la preşedenţie.

Citeşte şi: Prioritatea lui Iohannis ca preşedinte: Să dea jos Guvernul Ponta

Elena Udrea preşedinte. În aceeaşi zi, preşedintele PMP, Elena Udrea, a făcut o declaraţie similară cu a lui Klaus Iohannis la Adevărul Live, afirmând că în cazul în care va câştiga alegerile va schimba Guvernul. “Dacă-l înving pe Victor Ponta și cred că-l voi învinge, în primul rând eu schimb Guvernul", a declarat fosta blondă de la Cotroceni.

Mai mult, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale a precizat că va schimba actualul cabinet cu ajutorul unei majorităţi formate din parlamentari ai mai multor partide şi nu strict proveniţi dintr-o formulă de alianţe de partide. "Majoritatea parlamentară se va schimba. (…) Vedem atunci. Important este să pui un om de bună credință, un om care să vrea să facă lucruri, care să știe să facă lucruri, să se înconjoare de oameni competenți”, a tinut să precizeze candidata PMP la alegerile prezidenţiale.

Citeşte şi: Planul Elena Udrea - candidatul PMP pentru Cotroceni intră în linie dreaptă

Elena Udrea nu a dorit să precizeze care sunt forțele politice pe care se bazează pentru schimbarea Guvernului. Surprinzător sau nu, tot miercui, Klaus Iohannis a refuzat să dea detalii cu cine se va alia pentru a demite actualul guvern şi a numi unul nou. Faptul că în aceeaşi zi cei doi candidaţi ai opoziţiei se pronunţă pentru demiterea guvernului în cazul în care ajung la Cotroceni nu este întâmplătoare. Chiar dacă cei doi lideri ai opoziţiei refuză să precizeze cu cine vor forma o nouă majoritate, este evident pentru toată lumea că PMP şi ACL vor trebui să colaboreze pentru a-şi atinge obiectivul comun.

Traian Băsescu premier. De altfel, având în vedere congruenţa mesajelor şi faptul că nu precizează aliaţii pe care îi vor avea pentru numirea unui nou executiv nu mai încape nicio îndoială că între cele două forţe politice aflate în opoziţie există deja o înţelegere. Cele două părţi îşi ţin momentan secret pactul pentru a nu-şi diminua şansele electorale, în cazul în care vor câştiga alegerile, alianţa dintre ACL şi PMP urmând să iasă la suprafaţă, pentru a-l readuce în joc pe Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ