Eleve cu CĂTUŞE la o prezentare de modă. Protecţia Copilului face anchetă

| 01 sep, 2014

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Satu Mare a declansat o ancheta in cazul mai multor tinere in varsta de 16 si 17 ani, eleve, care au participat la o prezentare de moda, unde au aparut pe scena purtand lanturi, catuse si calus la gura.

Institutia s-a autosesizat in acest caz dupa ce in presa au aparut imagini cu fete de 16 si 17, eleve la licee din Satu Mare, care purtau lanturi, catuse si calus la gura, la o parada de moda care "a prezentat viziunea respectivului creator de moda", a declarat Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Satu Mare, Vasile Apan.

"Ne-am autosesizat in legatura cu o prezentare de moda desfasurata la Ardud, in care au aparut minore de 16 si 17 ani. Din informatiile noastre, fetele provin din familii si aveau acordul parintilor pentru a participa la acel eveniment. Fetele au o colaborare mai veche cu agentia de modeling. Totusi, vom incepe o ancheta pentru a verifica toate aspectele legate de prezentare, sa vedem daca acordurile sunt semnate de ambii parinti, cum prevede legea. Cred ca a fost un eveniment cu scop cultural, care a prezentat viziunea creatorului de moda", a spus Apan.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Satu Mare, Camelia Cosma, a declarat, luni, ca la nivelul institutiei pe care o reprezinta nu a fost primita nicio sesizare legata de prezentarea de moda respectiva.

"Vom face, totusi, o verificare sa vedem daca exista elemente constitutive privind savarsirea unei infractiuni", a spus Cosma.

Conform presei locale, prezentarea de moda a designerului Zsolt Popa, intitulata "Barbie Funeral", a avut loc in localitatea satmareana Ardud si a cuprins elemente sado-masochiste, iar manechine de 16 si 17 ani, eleve la licee din Satu Mare, au purtat lanturi, catuse si calus la gura.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ