Elicopterele SMURD vor putea interveni şi pe teritoriul Republicii Moldova

| 11 iun, 16:38

Moldovenii de peste Prut vor putea beneficia de serviciile SMURD până la sfârşitul anului. Elicopterele vor putea interveni pe teritoriul Republicii Moldova odată cu finalizarea unui proiect finanţat de UE, în valoare de peste şase milioane de euro, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Pentru intervenţie vor fi folosite elicopterele SMURD de la Galaţi şi Iaşi. Proiectul implică şi dotarea logistică a echipelor de intervenţie din cele două state, constând în autospeciale de prim-ajutor, de transport victime multiple şi de decontaminare.

"Este vorba de un proiect finanţat prin fonduri europene, în valoare totală de 6,6 milioane de euro, care vizează inclusiv susţinerea intervenţiilor aeriene medicale în zona de frontieră. Astfel, până la sfârşitul acestui an, elicopterele SMURD de la Punctele de Operare Aeromedicală Galaţi şi Iaşi vor putea opera şi pe teritoriul Republicii Moldova", a declarat ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul român a anunţat şi că a convenit cu omologul său ca numărul studenţilor moldoveni care pot fi instruiţi în cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, să crească, precizând că aceştia se vor putea pregăti să devină pompieri, poliţişti sau jandarmi.

Citeste si: NATO va consolida parteneriatul cu Republica Moldova

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ