Emil Hurezeanu: Traian Băsescu a făcut afirmaţii aberant de periculoase

| 19 mar, 09:07

Jurnalistul Emil Hurezeanu l-a criticat aspru pe fostul președinte Traian Băsescu.

"E un film, ca să zic așa, oarecum delirant, pe care încetez să mai încerc să-l înțeleg. Îmi pare rău de evoluția fostului președinte, în numele personajului pe care și l-a creat sau a vrut să și-l creeze. În mod declarativ a reușit s-o facă. Acum intră într-o supraturație care nu mai are de-a face cu oficiul unui fost președinte care ține la reguli, valori și la o anumită discreție, încercând să producă prin scrisori care ar face obiectul unor cauze penale și trebuie să intereseze pe ANAF, DNA, Parchet, încercând să miște un obiect polemic, în care e destul de vulnerabil și domnia sa, în altceva, într-un război al unor scrisori pierdute sau contracte regăsite. Deschide o lucarnă urâtă, înspre culisele puterii, înspre ceea ce adună un șef de stat și nu poate să facă cu ce pică de la servicii, cu documentele cu care a plecat acasă...", a spus Emil Hurezeanu, la Digi 24.

Despre disputa lui Traian Băsescu cu procurorul general Tiberiu Nițu, Emil Hurezeanu a spus că "sunt acuzații aproape aberant de periculoase".

"Cum se face că cel pe care l-a pus în fruntea ANI e un infractor?"

"Domnul Băsescu se află, pe de altă parte, cu voia sau poate fără voia domniei sale, într-un unghi de aberație, de abatere de la țintă, foarte larg. Înainte de a fi credibil când produce un contract ilicit între domnul Voiculescu și doamna Firea, dânsul va trebui să răspundă, sau ar trebui să-și răspundă, oamenilor care l-au ales și nu l-au abandonat cum se face că cel pe care l-a pus în fruntea ANI e un infractor? Cum se face că doamna blondă - din imediata sa apropiere politică și umană, pe care a sprijinit-o până în ultimul moment în campania prezidențială - este cercetată penal pentru cazuri și fraude care, dacă ar fi adevărate, ar fi fără precedent? Cum se face că atâtea și atâtea structuri pe care s-a bazat demersul său în încercarea de modernizare euro-atlantică a României - ca să-i repet propozițiile - au devenit principalii lui adversari, pe care îi denunță pentru abuzuri? E vorba de conducerea în derivă a serviciilor secrete, în viziunea domniei sale, din campania prezidențială", a mai spus Emil Hurezeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ