Emoții pentru Kovesi. O nouă rundă de negocieri pentru postul de procuror-şef european

| 27 mar, 18:11

Astăzi are loc o nouă rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene pentru procuroru-şef european, post pentru care candidează Laura Codruţa Kovesi. Prima rundă de negoceri s-a încheiat indecis, iar dacă nici astăzi nu se ajunge la o înțelegere sunt programte trei noi runde pe 27 martie, 4 și 10 aprilie.

Negocierile între PE şi Consiliul UE se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabill candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea.

Echipa de negociere a Parlamentului European este compusă din preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes şi Judith Sargentini, preşedintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle (grupul PPE).

Tot astăzi,  Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM ar urma să se pronunţe, miercuri, cu privire la două acţiuni disciplinare în cazul Laurei Codruţa Kovesi, într-una fiind vizat şi Marius Iacob.

O decizie în acest caz este aşteptată miercuri.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ