EMOŢII pentru Darius Vâlcov: Cererea de ARESTARE a ajuns la Senat

| 20 mar, 10:23

Procurorii DNA a cerut arestarea lui Darius Vâlcov, pentru fapte de corupție comise în perioada în care era primarul Slatinei. Vâlcov este suspectat de trafic de influență pentru fapte comise în timpul mandatului de primar al Slatinei.

Cererea de arestare a lui Darius Vâlcov a ajuns la Senat.

„Procurorul șef DNA a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii menționează că „în cursul anului 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe inculpatul Vâlcov Bogdan Darius, în calitate de primar al municipiului Slatina, județul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări”. 
Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, inculpatul Vâlcov Bogdan Darius a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme”, se mai specifică în comunicat.

Totodată, Minel Prina, primarul actual al Slatinei este cercetat în stare de arest la domiciliu pentru complicitate la trafic de influență, în același dosar.

Citeşte şi: LAVINIA ŞANDRU rupe tăcerea în cazul soţului ei, DARIUS VÂLCOV: Nu-mi este uşor!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 mar, 10:40
Ziaristul Pulifrici
sa stea linistit...colegii din PSD si UNPR vor vota dupa propria lor constiinta....
doar n-o sa trimita parintele Codului Fiscal la Beciul Domnesc
ha,ha,ha

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ