Erdogan: Assad ar putea face parte dintr-un proces de tranziție în cadrul unei soluții la criza siriană

| 24 sep, 19:03

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan (islamo-conservator), care a cerut mereu în mod vehement plecarea de la conducerea Siriei a lui Bashar Al-Assad, a afirmat joi că liderul de la Damasc ar putea face parte dintr-un proces de tranziție în cadrul unei soluții la criza siriană, relatează AFP.

Răspunzând unei întrebări din partea presei privind soluția posibilă în Siria, Erdogan a răspuns: ''Este posibil ca acest proces (de tranziție) să se facă fără Assad, așa cum se poate face și cu el''.

Cu toate acestea, el a adăugat că ''nimeni nu vede un viitor cu Assad în Siria, că ''este imposibil pentru ei (sirienii) să accepte un dictator care a dus la moartea a circa 350.000 de persoane''.

AFP notează că aceste declarații reprezintă o oarecare schimbare de poziție a Turciei față de președintele sirian. Ele intervin după ce mai multe țări occidentale, inclusiv SUA și Marea Britanie, aliați ai Turciei în cadrul NATO, par să-și schimbe poziția față de regimul sirian.

Ankara a respins în mod ferm până în prezent orice soluție care să-l includă pe președintele sirian, făcându-l responsabil de toate relele din țara sa. Erdogan era un aliat al regimului sirian până la izbucnirea revoltei, care a degenerat în război civil în Siria. Turcia i-a sprijinit în mod deschis pe rebeli în conflictul din țara vecină.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ