Eugen Teodorovici îi răspunde lui Băsescu: Rata de absorbţie a crescut de la 8,53% la peste 37%

| 19 sep, 2014

În legătură cu afirmațiile recente ale președintelui Traian Băsescu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat că actuala guvernare a făcut performanţe în absorbţia fondurilor europene: numai în perioada mai 2012 - august 2014 România a încasat peste 5,5 miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune.

Suma de 5,5 miliarde de euro atrasă în perioada mai 2012 - august 2014 depăşeşte cu mult valoarea totală  a sumelor atrase în perioada ianuarie 2007 - mai 2012:  de numai 1,43 miliarde de euro. Mai mult, anul trecut România a devenit lider în UE din punct de vedere al creşterii înregistrate de sumele încasate de la Comisia Europeană în 2013 comparativ cu perioada 2007 – 2012, subliniază ministrul Teodorovici în replică la acuzele preşedintelui Băsescu.

Citeşte şi: Băsescu i-a etichetat pe membrii cabinetului Ponta: Teodorovici - băiatul de la discotecă, Plumb - nepreţuită


"Fostele guvernări au lăsat o situaţie dezastruoasă: rata de absorbţie extrem de scăzută: 8,53% la finalul a cinci ani şi jumătate de aşa –zisă atragere a fondurilor europene. Acum, datorită tuturor măsurilor luate de actuala guvernare, rata de absorbţie curentă a ajuns la peste 37%.

Vocile fostelor guvernări, care au avut rezultate atât de slabe în absorbţia fondurilor europene, au atacat nejustificat activitatea Guvernului în privinţa absorbţiei fondurilor europene şi în privinţa pregătirii documentelor de programare pentru perioada 2014 – 2020.

Citeşte şi: Reacţia lui Teodorovici după ce Băsescu l-a făcut "dandy": M-am uitat mai atent la cum ies pe uşă


Acuzele sunt contrazise de realitate şi de această dată: România este cel de al 11-lea stat UE din cele 28 care a obţinut aprobarea Comisiei pentru Acordul de Parteneriat are acest document aprobat. Nu doar că nu se pune problema unei întârzieri, ci suntem în prima parte a clasamentului UE!

În acest an, România va solicita Comisiei Europene rambursarea a peste 3 miliarde de euro şi va încasa peste 3 miliarde de euro, depăşind astfel performanţa înregistrată anul trecut. Ţara noastră a încasat deja două miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune în acest an, ceea ce înseamnă că am realizat în proporţie de 66% ţinta asumată pentru acest an", mai punctează ministrul Teodorovici.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ